Το 2025, το εργοστάσιο φορτηγών του Volvo Group, στη Γάνδη του Βελγίου, θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών.

Μέχρι σήμερα, οι απαιτούμενες κυψέλες και συστοιχίες του Ομίλου παρέχονται από συνεργαζόμενες εταιρείες. Η απόφαση επένδυσης για εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών στη Γάνδη αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα διαμόρφωσης της μελλοντικής αλυσίδας αξίας του Volvo Group σε συστήματα μπαταριών. Η γραμμή παραγωγής θα μπορεί να αξιοποιεί κυψέλες μπαταριών συνεργατών και του μελλοντικού εργοστασίου κυψελών της Σουηδίας.

«Ξεκινήσαμε την επενδυτική διαδικασία για δημιουργία κατασκευαστικής ικανότητας μπαταριών στη Γάνδη. Οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν 12.000 μ2 και θα βρίσκονται στο εργοστάσιο του Volvo Group. Το νέο εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας θα περιλαμβάνει σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένες ρομποτικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει πρόσληψη νέων εργαζομένων με απαραίτητες ικανότητες, αλλά και εσωτερικές μετακινήσεις», δήλωσε ο Jens Holtinger, Executive Vice President Group Trucks Operations. Το επενδυτικό πλαίσιο για το πρώτο στάδιο είναι 75 εκατ. ευρώ.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης φορτηγών του Volvo Group στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας κατασκευάζει ήδη ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου και αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο κατασκευαστικό κέντρο του είδους. Το δεύτερο εξάμηνο του 2023, το εργοστάσιο της Γάνδης θα αρχίσει επίσης να παράγει ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας βαρέως τύπου. Οι συστοιχίες μπαταριών που απαιτούνται γι’ αυτά τα ηλεκτρικά φορτηγά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Γάνδης. Η φιλοδοξία του Volvo Group είναι το 35% τουλάχιστον των οχημάτων που θα πωλούνται παγκοσμίως να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Προηγούμενο άρθροΗ Salesforce παρουσίασε το Automotive Cloud
Επόμενο άρθροΝέο Opel Grandland GSe, SUV υψηλών επιδόσεων