Ο Jan Gurander θα παραιτηθεί από Αναπληρωτής CEO του Volvo Group στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Τα υπόλοιπα διευθυντικά του καθήκοντα εντός του Ομίλου θα κατανεμηθούν σταδιακά σε άλλα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Με το νέο έτος, ο Jan Gurander θα παραμείνει στη διαθεσιμότητα του Προέδρου και CEO, Martin Lundstedt.

Ο Jan Gurander έχει μακρά και επιτυχημένη καριέρα στο Volvo Group, ξεκινώντας ως Chief Financial Officer το 2014. Είχε αναλάβει τα καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου και CEO για κάποια περίοδο το 2015 και άνέλαβε Αναπληρωτής CEO το 2016. Πριν από την καριέρα του στο Volvo Group, ο Jan Gurander χρημάτισε Chief Financial Officer σε διάφορες εταιρείες αυτοκινήτων και διαθέτει υπόβαθρο στα χρηματοοικονομικά.

«Ως Αναπληρωτής CEO, Chief Financial Officer και Πρόεδρος αρκετών επιχειρηματικών τομέων τα τελευταία εννέα χρόνια, ο Jan υπήρξε από τους βασικούς υπεύθυνους της θετικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας του Ομίλου, καθώς και της ενίσχυσης της οικονομικής μας κατάστασης», δήλωσε ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και CEO. «Ο Jan υπήρξε επίσης από τους κύριους συντελεστές της στρατηγικής μας μετασχηματισμού σε βιώσιμες λύσεις μεταφορών και υποδομών. Επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη σημαντική συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια και προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας».

 

Προηγούμενο άρθροΒραβείο λιτής παραγωγής στο εργοστάσιο του Dingolfing
Επόμενο άρθροΕξαγορά της WATT+VOLT από τη MYTILINEOS