Το Volvo EX90 θα υποστηρίζει το Google HD Maps, τον νέο ολοκληρωμένο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρέχει ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία της με την Google, η Volvo Cars και η στρατηγική θυγατρική της, Polestar, θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα τους, αρχίζοντας με τα Volvo EX90 και Polestar 3 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Στο νέο Volvo EX90 που αναμένεται τους επόμενους μήνες, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου και για να βοηθήσουν οδηγό, επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου, να παραμείνουν ασφαλείς. Προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι τεχνολογίες υποβοηθούμενης οδήγησης και, τελικά, να οδηγηθούμε στην αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον, χρειάζεται επίσης ένας τρόπο να αναγνωρίζεται ό,τι περιβάλλει το αυτοκίνητο με λεπτομέρεια – τόσο σε άμεση απόσταση εμπρός, όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις πέρα από τις στροφές και τις καμπές που βρίσκονται στην πορεία του.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, θα  συνδυάζονται δεδομένα από το κορυφαίο στον κλάδο του αυτοκινήτου πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google που παρέχουν ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, ώστε να διευκολύνονται λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της Volvo Cars, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

«Η προσθήκη των χαρτών υψηλής ανάλυσης Google στη μελλοντική γκάμα των αυτοκινήτων μας σηματοδοτεί μια επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μας με την Google, αντανακλώντας τη δέσμευσή μας να εργαστούμε μαζί με ηγετικές δυνάμεις από τον κλάδο της τεχνολογίας», δήλωσε ο Επικεφαλής Διευθυντής Λειτουργιών και Αναπληρωτής CEO, Javier Varela. «Η εφαρμογή Google HD Maps στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε το προσεχές διάστημα θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στους οδηγούς των αυτοκινήτων μας μια πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία και, στο μέλλον, να συνεισφέρουμε στην εισαγωγή της ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης».

«Βασισμένος στην πολυετή μας παράδοση να χαρτογραφούμε τον κόσμο, ο νέος χάρτης υψηλής ανάλυσης της Google σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και προσφέρει ολοκληρωμένα, τοπικά εστιασμένα δεδομένα με ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υποστήριξη συστημάτων υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς», πρόσθεσε ο Jorgen Behrens, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Geo Automotive, Google. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Volvo για τη βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης των οδηγών παντού».

Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του Volvo EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin.

Συνδυάζοντας δεδομένα από χάρτη υψηλής ανάλυσης με πληροφορίες που συλλέγονται από τους εξωτερικούς αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός lidar, καθώς και λογισμικού που αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Zenseact, η Volvo στοχεύει να προσφέρει μία πιο προβλέψιμη, ασφαλή και άνετη οδήγηση.

«Η Zenseact είναι περήφανη που συνεργάζεται με τη Volvo Cars και την Google για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας που θα αλλάξει τα δεδομένα στην υποβοηθούμενη και, αργότερα, στην αυτόνομη οδήγηση, δήλωσε η Ödgärd Andersson, CEO της Zenseact. «Θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας προς τις μηδενικές συγκρούσεις».

Στο μέλλον, το Google HD Maps θα υποστηρίξει επίσης την εισαγωγή της τεχνολογίας για την αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με το πακέτο αισθητήρων, που απαρτίζεται από ένα lidar ενσωματωμένο στην οροφή, ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να κατανοεί το περιβάλλον του.


  • Οι υψηλής ανάλυσης χάρτες της Google θα είναι διαθέσιμοι σε αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με Pilot Assist. 
  • Η προσφορά του Pilot Assist της Volvo Cars ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, τη χρονολογία κατασκευής και το μοντέλο.
  • Τα Google και Google HD Maps είναι εμπορικά σήματα της Google LLC. 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Ram 1500 Revolution BEV στην CES 2023
Επόμενο άρθροMazda, ο περιστροφικός κινητήρας αναγεννάται