Στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Volvo EX90, ο καθηλωτικός ήχος, του συστήματος Bowers & Wilkins High Fidelity, συναντά την premium σχεδίαση. 

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να περιβάλλεται κάποιος από μία συμφωνία ήχων με τέλεια σύσταση. Και αυτό που κάποτε ήταν προνόμιο μόνο για επαγγελματίες ηχολήπτες και φανατικούς φίλους των hi-end συστημάτων ήχου, υπάρχει πλέον διαθέσιμο στο Volvo EX90.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV προσφέρεται με ένα σύστημα ήχου που δημιουργεί μία καθηλωτική ηχητική εμπειρία υψηλής ανάλυσης. Το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins High Fidelity ταιριάζει άψογα με την πιο ήσυχη καμπίνα του Volvo.

Ήχος που ακούγεται όπως δημιουργήθηκε

Ακόμη και την περίοδο που το Volvo EX90 δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σχέδιο στο χαρτί, οι σχεδιαστές συνεργάζονταν με τους μηχανικούς ήχου της Bowers & Wilkins για να εξασφαλίσουν ότι σε οποιαδήποτε θέση στο 7-θέσιο μοντέλο, θα μπορεί κάποιος να απολαμβάνει απόλυτα ρεαλιστικό ήχο 3D surround από τα 25 ηχεία που τοποθετούνται σε όλη την καμπίνα.

«Για το νέο Volvo EX90, η Bowers & Wilkins ήταν μία φυσική και προφανής επιλογή, ως συνεργάτης για το premium σύστημα ήχου μας. Η καταξιωμένη προσέγγισή της στον ήχο αποπνέει ποιότητα και συμπληρώνει ιδανικά τη σχεδιαστική μας γλώσσα», είπε ο Jorge Furuya, Επικεφαλής Εμπειρίας Χρήστη στη Volvo Cars. «Αυτή η premium εμπειρία ήχου είναι ακριβώς αυτό που οι πελάτες προσδοκούν από εμάς και είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στον ήχο για να την προσφέρουμε».

Χάρη στη βελτιστοποιημένη τοποθέτηση και την τεχνολογία ηχείων που προέρχεται από στούντιο, η μουσική που παράγει το σύστημα των 1.610W φθάνει στα αυτιά μας ακριβώς όπως θα ήθελε ο καλλιτέχνης – είναι μία φιλοσοφία την οποία η Bowers & Wilkins αποκαλεί «Πραγματικό Ήχο» (True Sound).

Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ιδανικά τοποθετημένα ηχεία, οι ακροατές μπορούν επίσης να βιώσουν τον ήχο μέσα στο Volvo τους όπως ποτέ πριν, μέσω του Dolby Atmos. Όταν καλλιτέχνες ή δημιουργοί φτιάχνουν ένα τραγούδι, podcast ή άλλο περιεχόμενο στο Dolby Atmos, έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τη θέση ανεξάρτητων ήχων στα σημεία που επιθυμούν σε τρισδιάστατο χώρο, ώστε να δημιουργήσουν μία πλούσια και λεπτομερή εμπειρία για τους ακροατές. Στο Volvo EX90, με Dolby Atmos μέσω του συστήματος ηχείων της Bowers & Wilkins, κάθε επιβάτης του αυτοκινήτου μπορεί να απολαμβάνει μία «ολοκληρωτική» εμπειρία ήχου με μεγαλύτερο βάθος, λεπτομέρειες και ευκρίνεια.

Το σύστημα ήχου διαθέτει επιπλέον προγράμματα ακρόασης με ήχο surround, τα οποία επιτρέπουν στους ακροατές να ταιριάξουν τον ήχο στις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Το πρόγραμμα Studio αναπαριστά την πιστότητα και την καθαρότητα του ήχου σε ένα στούντιο ηχογράφησης και μπορεί να βελτιστοποιηθεί για επιβάτες σε κάθε κάθισμα. Η ρύθμιση Individual Stage παρέχει την αίσθηση ενός καλλιτέχνη που παίζει αποκλειστικά για εσάς και το πρόγραμμα Concert Hall αναπαράγει την ακουστική του Μεγάρου Μουσικής που βρίσκεται στην έδρα της Volvo, το Γκέτεμποργκ.

Η προσεκτική ενσωμάτωση των ηχείων –στο ταμπλό, τις πόρτες, την οροφή, τους πίσω θόλους των τροχών και τα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων– συνεισφέρει στη μινιμαλιστική σκανδιναβική σχεδιαστική γλώσσα.

Πολλά από τα ηχεία περιλαμβάνουν ειδικές γρίλιες από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα με διπλή χάραξη και ενσωματώνονται σε ξύλινα πάνελ με οπίσθιο φωτισμό, επιτυγχάνοντας υψηλού επιπέδου ακουστική διαφάνεια, για την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, χωρίς συμβιβασμούς στις premium λεπτομέρειες της σχεδίασης.

«Καθώς πλησιάζουμε μία δεκαετία στενής συνεργασίας με τους συνεργάτες μας στη Volvo Cars, είμαστε περήφανοι που φέρνουμε στην αγορά το premium σύστημα ήχου στο Volvo EX90», είπεο Dan Shepherd, Αντιπρόεδρος Συνεργασιών Ήχου στη Bowers & Wilkins. «Το πιο πρόσφατο και πιο εξελιγμένο in-car σύστημα ψυχαγωγίας που έχουμε αναπτύξει μαζί, προσφέρει μία εξαιρετικά ρεαλιστική και καθηλωτική εμπειρία ακρόασης».

 

Προηγούμενο άρθροA290_β, ηλεκτρικό μοντέλο της νέας εποχής Alpine
Επόμενο άρθροΟ Luc Donckerwolke της Hyundai “Man of the Year”