Το εργοστάσιο της Volvo Cars έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας άρχισε την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού εμβληματικού SUV EX90. 

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου μοντέλου έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το EX90 δεν επεκτείνει απλώς τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια αλλαγή παραδείγματος για την Volvo, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή – η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητα να περάσουν σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια.

Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και πρόκειται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ εντός του έτους.

«Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τη Volvo Cars – μία νέα εποχή για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία», δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Είμαστε περήφανοι που το EX90 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και αντανακλά τον μακροχρόνιο δεσμό με τους ανθρώπους μας στη Νότιο Καρολίνα και την ευρύτερη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Προσηλωμένοι στη Νότια Καρολίνα

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο αυτό κατασκευάζει το EX90 και το S60 και διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

Κατά τα πρόσφατα έτη, η Volvo Cars πραγματοποίησε εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την καινούργια εποχή στη σχετικά νέα ιστορία τους. Οι κινήσεις αυτές αντανακλούν τους μακροχρόνιους δεσμούς της εταιρείας με τη Νότια Καρολίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω ενός πυκνού δικτύου 281 διανομέων σε 47 πολιτείες.

Ηλεκτρικό εξ αρχής και ρηξικέλευθο

Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ηλεκτρικά οχήματα Volvo, με αυτονομία έως και 600 χλμ. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων.

Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, προσφέρει ευρυχωρία, πολυχρηστικότητα και άνεση.

Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού, καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Το EX90 πιστοποιεί την ικανότητα της Volvo να αναπτύσσει προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο και επιβεβαιώνει εκ νέου την ηγετική της θέση στην εν εξελίξει τεχνολογική μετάβαση που πραγματοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου.

 

Προηγούμενο άρθροΝέοι ρόλοι για Luca Napolitano, Thierry Koskas στην Stellantis
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του ΣΕΕΑΕ