Η Volvo Cars ανακοίνωσε πως ο Javier Varela, Chief Operating Officer και Αναπληρωτής CEO, θα ακολουθήσει νέα καριέρα εκτός εταιρείας.

Ο Javier Varela υπήρξε πολύτιμο μέλος της Εκτελεστικής Ομάδας Διοίκησης της Volvo Cars από το 2016 και διετέλεσε COO και αναπληρωτής CEO από το 2022, εποπτεύοντας πολλά σημαντικά ορόσημα της εταιρείας.

Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με το πρόγραμμα διαδοχής και οργάνωσης της Volvo Cars, τα ακόλουθα στελέχη θα ενταχθούν στην Εκτελεστική Ομάδα Διοίκησης της εταιρείας (EMT) και θα αναφέρονται απευθείας στον CEO, Jim Rowan:

  • Erik Severinson, Διευθυντής Προϊόντων & Στρατηγικής
  • Anders Bell, Διευθυντής Μηχανολογικού & Τεχνολογίας
  • Francesca Gamboni, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας

«Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τους Anders, Erik και Francesca στην Εκτελεστική Ομάδα Διοίκησης. Αυτή η αλλαγή θα μας βοηθήσει να απλοποιήσουμε την επιχειρηματική μας δομή και να αναβαθμίσουμε τους συγκεκριμένους σημαντικούς τομείς κατά τον τεχνολογικό και εμπορικό μας μετασχηματισμό”, δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Συγχρόνως, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στον Javier, ο οποίος αποφάσισε να επιδιώξει νέες προκλήσεις εκτός εταιρείας μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια τεράστιας προσφοράς στη Volvo Cars. Ευχόμαστε στον ίδιο και στην οικογένειά του ό, τι καλύτερο για το μέλλον».

Ο Anders Bell διετέλεσε Διευθυντής Μηχανολογικού της Volvo Cars από το 2022, επικεφαλής του τομέα της μηχανικής αυτοκινήτων, της έρευνας και ανάπτυξης υλικών και λογισμικού και της ασφάλειας. Διαθέτει 25 χρόνια μηχανολογικής εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων 18 στη Volvo Cars και έξι χρόνια σε διευθυντικές θέσεις στην Tesla.

Ο Erik Severinson εντάχθηκε στην Ομάδα Διοίκησης του Ομίλου το 2023 και διετέλεσε Επικεφαλής Στρατηγικής & Διαχείρισης Προγραμμάτων της Volvo Cars σε θέματα Μηχανολογικά & Επιχειρήσεων από το 2022. Προηγουμένως ήταν Επικεφαλής Βιομηχανικής Στρατηγικής και Οικονομικός Ελεγκτής Ομίλου και διαθέτει εμπειρία στην διαχείριση επιχειρησιακής αριστείας και στρατηγικών πρωτοβουλιών. Ο Erik εργάζεται στη Volvo Cars από το 2004. Στη νέα του θέση ως Διευθυντής Προϊόντων & Στρατηγικής, θα είναι υπεύθυνος για την στρατηγική της εταιρείας και των προϊόντων, την διοίκηση προγραμμάτων αυτοκινήτου, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα.

Η Francesca Gamboni εντάχθηκε στη Volvo Cars το 2023, με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στη μεταποίηση, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις προμήθειες, κυρίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων καθηκόντων στην Stellantis, τη Bosch και τη Renault-Nissan.

Ο Geert Bruyneel, Επικεφαλής Παραγωγής, θα αναφέρεται απευθείας στον Jim Rowan και παραμένει μέλος της Ομάδας Δοίκησης του Ομίλου. Μετά το καλοκαίρι, ο τομέας Παραγωγής θα αναφέρεται στην Francesca Gamboni.

Προηγούμενο άρθροΆνω των 10 εκατ. ευρώ σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθροΥποχρεωτικές νέες τεχνολογίες ασφάλειας οχημάτων