Το Volkswagen Group και ο Καναδάς στοχεύουν στην προώθηση βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών στη Βόρεια Αμερική.

Η Volkswagen AG και η κυβέρνηση του Καναδά σκοπεύουν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση στη χώρα και να διερευνήσουν ευκαιρίες σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων και μπαταριών. Αυτό συμφωνήθηκε σε «Μνημόνιο Κατανόησης» (MoU) που υπεγράφη σήμερα (23 Αυγούστου 2022) στο Τορόντο από τον CEO της Volkswagen, Herbert Diess και τον υπουργό Καινοτομίας, Επιστημών και Βιομηχανίας του Καναδά, François-Philippe Champagne, παρουσία του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz και του Καναδού Πρωθυπουργού Justin Trudeau. Αμφότερα τα μέρη θα διερευνήσουν ευκαιρίες συνεισφοράς του Καναδά στις παγκόσμιες και περιφερειακές αλυσίδες εφοδιασμού μπαταριών της Volkswagen. Η PowerCo, η νεοϊδρυθείσα εταιρεία μπαταριών του Ομίλου, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες και θα προωθήσει την σχεδιαζόμενη συνεργασία στους τομείς της δημιουργίας αξίας μπαταριών, των αλυσίδων εφοδιασμού πρώτων υλών και της παραγωγής υλικών καθόδου στην Βόρεια Αμερική.

Η PowerCo SE είναι υπεύθυνη για όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες του Ομίλου σε όλη την αλυσίδα αξίας των μπαταριών, διασφαλίζοντας την παροχή κυψελών μπαταριών για την ηλεκτροκίνηση στη Volkswagen. Η ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια επιχείρηση κυψελών μπαταριών αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής New Auto της Volkswagen, η οποία στοχεύει να καταστήσει τον όμιλο κορυφαίο πάροχο βιώσιμης και βασισμένης σε λογισμικό κινητικότητας. Το σχέδιο είναι να δημιουργηθούν γρήγορα απόλυτα τυποποιημένες ικανότητες παραγωγής κυψελών συνολικής ισχύος 240 γιγαβατώρων ετησίως μόνο στην Ευρώπη. Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για την ίδρυση ενός αποκλειστικού gigafactory στη Βόρεια Αμερική. Επί του παρόντος εξετάζονται πιθανές τοποθεσίες παραγωγής.

Δηλώσεις για τη συνεργασία έκαναν ο Γερμανός Καγκελάριος, ο Καναδός Πρωθυπουργός και ο CEO της Volkswagen. O Thomas Schmall, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen για την Τεχνολογία, δήλωσε: “Ως αυτοκινητοβιομηχανία, βλέπουμε τη συμμόρφωση με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας ως κορυφαία προτεραιότητα. Για εμάς, η διαθεσιμότητα ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ένας τομέας πρώτων υλών με ορυχεία που προμηθεύουν υλικά σύμφωνα με τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό ο Καναδάς είναι ιδανικός εταίρος της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση και τις μπαταρίες».

Για την ανάπτυξη βιώσιμης παραγωγής μπαταριών, αμφότερα τα μέρη σκοπεύουν να ενισχύσουν τη συνεργασία βάσει αναγνωρισμένων κριτηρίων ESG (Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών, Διακυβέρνησης) μεταξύ της PowerCo και του καναδικού τομέα εξόρυξης, ο οποίος θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την υπευθυνότητα και τη διαφάνεια. Για το σκοπό αυτό, η PowerCo σχεδιάζει να ιδρύσει ένα νέο, ειδικό γραφείο διασύνδεσης στον Καναδά. Επίκεντρο της συνεργασίας είναι η προμήθεια κρίσιμων πρώτων υλών όπως το λίθιο, το νικέλιο και το κοβάλτιο.

Οι μάρκες του Ομίλου Volkswagen σχεδιάζουν να προσφέρουν το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών προϊόντων στη Βόρεια Αμερική με περισσότερα από 25 ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας έως το τέλος της δεκαετίας. Ταυτόχρονα, οι ισχυρές περιφερειακές δυνατότητες για έρευνα και ανάπτυξη EV, συναρμολόγηση οχημάτων, παραγωγή εξαρτημάτων και σχέσεις προμήθειας επεκτείνονται σε ολόκληρη την ήπειρο της Βόρειας Αμερικής.

«Είμαστε δεσμευμένοι να προσφέρουμε ηλεκτρική κινητικότητα στους καταναλωτές και τις κοινότητες στη Βόρεια Αμερική. Η σημερινή συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Volkswagen και της κυβέρνησης του Καναδά θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε στενά με τοπικούς προμηθευτές και να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο Pablo Di Si, νέος Πρόεδρος και CEO, Volkswagen Group of America, Inc. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ηλεκτροκίνηση με σχέδια για την κυκλοφορία περισσότερων από 25 ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας έως το 2030. Η ευρεία προμήθεια πρώτων υλών από όλη την περιοχή θα είναι το κλειδί για τη στήριξη των φιλόδοξων αναπτυξιακών μας σχεδίων».

Προηγούμενο άρθροΤο πρότυπο Dodge Charger Daytona SRT
Επόμενο άρθροΗ BMW M ξεκινά δοκιμές για EV υψηλών επιδόσεων