(Από αριστερά στην πρώτη σειρά) Thomas Schmall, Frank Blome και Sebastian Wolf Volkswagen Group. (Από αριστερά στην οθόνη) Günter Krenz, Rolf Najork και Aemen Bouafif Robert Bosch GmbH

O Thomas Schmall, Μέλος του ΔΣ του Volkswagen Group, υπεύθυνος για την Τεχνολογία και CEO του Volkswagen Group Components, και ο Rolf Najork, Μέλος του ΔΣ του Robert Bosch Group και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Bosch Rexroth υπέγραψαν για λογαριασμό των δύο ομίλων μνημόνιο συναντίληψης για παροχή λύσεων κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη σε βιομηχανική κλίμακα.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης μπαταριών στην Ευρώπη. Η Volkswagen και η Bosch θα παρέχουν όλες τις διαδικασίες και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για μεγάλης κλίμακας κατασκευή κυψελών και συστημάτων μπαταριών. Αποβλέπει επίσης στη δημιουργία ουσιαστικών παικτών στην ηλεκτροκίνηση, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να καταστεί σημαντικός κατασκευαστής μπαταριών και η Bosch αυξάνει την επιρροή της στον μετασχηματισμό των EV.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Μπαταριών (European Battery AllianceEBA), το ένα τρίτο των μπαταριών διεθνώς θα παράγεται στην Ευρώπη έως το 2030 για να μειωθεί η εξάρτηση από ξένους προμηθευτές.

Ο Thomas Schmall, πιστεύει πως «η Ευρώπη έχει τη μοναδική ευκαιρία να γίνει παγκόσμια δύναμη μπαταριών τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει μια ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για όλες τις πτυχές παραγωγής μπαταριών, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού νέων γιγα-εργοστασίων. Η Volkswagen και η Bosch θα διερευνήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης και διαμόρφωσης αυτής του νέου κλάδου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη».

Ο Rolf Najork δήλωσε: «Από κοινού με τη Volkswagen, αναζητούμε έναν τρόπο για τη βιομηχανοποίηση των διαδικασιών παραγωγής για κυψέλες μπαταριών με τυποποιημένο εξοπλισμό. Έχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για αυτό: η Bosch δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος προμηθευτής αυτοκινήτων στον κόσμο, αλλά και ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές εργοστασιακού εξοπλισμού. Κατανοούμε πώς λειτουργεί η τεχνολογία μπαταριών και γνωρίζουμε πώς να την κατασκευάσουμε».

Η Volkswagen και η Bosch έχουν σχηματίσει τη ομάδα έργου με στόχο την προετοιμασία ίδρυσης νέας εταιρείας μέχρι το τέλος του 2022.

Προηγούμενο άρθροΤην 1η Φεβρουαρίου 2022 το Global Fleet Managers Club
Επόμενο άρθροΟι νέας γενιάς τεχνολογίες ελέγχου της Mazda