Η συνεργασία του αείμνηστου Virgil Abloh με τη Mercedes–Maybach κορυφώθηκε με την κυκλοφορία της περιορισμένης κατά παραγγελία έκδοσης S-Class, του Project Maybach, που θα διατεθεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 150 μονάδων.

Το λανσάρισμα συμπίπτει με την κυκλοφορία της συλλογής που σχεδιάστηκε από τον Virgil Abloh σε συνεργασία με την Off White™.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Mercedes–Maybach καθορίζει την πολυτέλεια και η περιορισμένη έκδοση Maybach του Virgil Abloh, η πλήρως εξοπλισμένη Mercedes Maybach S Class S6801, συνεχίζει την παράδοση.

Το αμάξωμα δημιουργήθηκε από την εξειδικευμένη ομάδα προσαρμογής και δεξιοτεχνίας στο εργοστάσιο Sindelfingen της Mercedes Benz και διαθέτει συνδυασμό διχρωμίας εδικά για το Project Maybach. Το άνω μέρος του οχήματος είναι γυαλιστερό μαύρο οψιδιανού, το κάτω μέρος, τα πλαϊνά και οι ειδικές σφυρήλατες ζάντες είναι βαμμένα στην απόχρωση της άμμου.

Στο εσωτερικό η διαμόρφωση τεσσάρων θέσεων, το τιμόνι, οι πόρτες, το κάτω ταμπλό και η οροφή είναι επενδεδυμένα με μαύρο δέρμα νάπα στο χρώμα της άμμου, με διακοσμητικά τελειώματα και λωρίδες στο ίδιο χρώμα. Τα πατάκια είναι μαύρα με δερμάτινο περίγραμμα στο χρώμα της άμμου και κεντημένο λογότυπο Mercedes Maybach. Για να ενισχύσει την εμφάνισή του, τα κουφώματα είναι βαμμένα και ένα ειδικό λογότυπο Mercedes-Maybach και Virgil Abloh είναι χαραγμένο στο πιάνο μαύρο στη μέση της κεντρικής κονσόλας, στα πίσω μαξιλάρια, στα προσκέφαλα και στο μαρσπιέ της πόρτας.

Στην περιορισμένης έκδοσης S Class διατίθεται η μοναδική κατά παραγγελία διεπαφή χρήστη, η οποία παρέχει στον οδηγό πολυτελή έκδοση των τεχνολογιών αιχμής Maybach MBUX.

Οι πελάτες θα λάβουν ειδικά κατασκευασμένο ξύλινο κουτί, καλυμμένο με δέρμα νάπα στο χρώμα της άμμου, με το λογότυπο Mercedes Maybach και του Virgil Abloh, που θα  περιέχει μακέτα υπό κλίμακα 1/18 του περιορισμένης έκδοσης αυτοκινήτου, τα δύο κλειδιά και έναν γάντζο πρόσδεσης. Επιπλέον, ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου με το λογότυπο Mercedes Maybach και Virgil Abloh.

Η περιορισμένης έκδοσης S Class είναι το τρίτο έργο συνεργασίας του Abloh με τη Mercedes Benz και το δεύτερο με τη Mercedes–Maybach. Η συνεργασία με τον Abloh είναι o τρόπος με τον οποίον η Mercedes Maybach, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει την καινοτομία και την εξέλιξη. Με το βλέμμα στο μέλλον, η Mercedes Maybach θα λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2023. Η βιωσιμότητα δεν συνδέεται μόνο με την τεχνολογία κίνησης, αλλά και με τα υλικά του οχήματος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, η Mercedes Benz προετοιμάζει την ανακύκλωση κάθε μοντέλου και εξετάζονται η καταλληλότητα ανακύκλωσης των εξαρτημάτων και των υλικών κάθε οχήματος Mercedes Benz.

Virgil Abloh (1980-2021)

Γεννημένος στο Rockford του Ιλινόις, ο Virgil Abloh υπήρξε καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας, μηχανικός, υπεύθυνος δημιουργικού και καλλιτεχνικού, βιομηχανικός σχεδιαστής, σχεδιαστής μόδας, μουσικός, DJ και φιλάνθρωπος. Αφού απέκτησε πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις (IIT), στο Σικάγο. Στο IIT, παράλληλα με τις σπουδές σχεδίου υπό τον Mies van der Rohe, άρχισε να πλάθει τις αρχές της καλλιτεχνικής πρακτικής του. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο παρουσίασε μεγάλη περιοδεύουσα έκθεση του έργο του Abloh το καλοκαίρι του 2019—με τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία του μουσείου. Ο Abloh υπήρξε Chief Creative Director και ιδρυτής της Off White™ και Men’s Artistic Director της Louis Vuitton.

1 Μικτή κατανάλωση καυσίμου WLTP: 14,3 13,4 λίτρα/100 χλμ | μικτές εκπομπές CO2: 326 304 γρ/χλμ.

Προηγούμενο άρθροΒραβείο Red Dot Design στο Nissan Ariya
Επόμενο άρθροΤο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 στην Ιαπωνία