Uber: νέα λειτουργία, Έλεγχος Ασφαλείας επιβατών

Η Uber ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της εφαρμογής, λανσάροντας τη νέα λειτουργία Έλεγχος Ασφαλείας.

Πρόκειται για μια κορυφαία λειτουργία στον κλάδο, καθώς μέσω αυτής ενθαρρύνονται οι επιβάτες να ολοκληρώσουν το προφίλ ασφαλείας τους ενεργοποιώντας τις λειτουργίες «Αξιόπιστες Επαφές» (Trusted Contacts), «Επαλήθευση PIN» (PIN verification) και «Έλεγχος Διαδρομής» (RideCheck) εντός της εφαρμογής.

Τα παραπάνω εργαλεία έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της πλατφόρμας της Uber και περιλαμβάνουν:

  • Αξιόπιστες Επαφές (Trusted Contacts): Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν την Αξιόπιστη Επαφή τους εντός της εφαρμογής και να ενεργοποιήσουν ενημερώσεις μέσω των οποίων θα μοιράζονται τη διαδρομή τους. Με αυτό τον τρόπο φίλοι και συγγενείς μπορούν να «ακολουθούν» τη διαδρομή του επιβάτη και να είναι σίγουροι ότι έφτασε στον προορισμό της/του με ασφάλεια. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μιας έμπιστης επαφής με την οποία το Uber app έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει σε περίπτωση που δε βρίσκει τον επιβάτη.
  • Επαλήθευση PIN (PIN verification): Με τη χρήση αυτής της λειτουργίας μπορεί ο επιβάτης να διασφαλίσει ότι επιβιβάζεται στο σωστό όχημα. Ενεργοποιώντας την Επαλήθευση PIN, με το που γίνει η αντιστοιχία με τον οδηγό αποστέλλεται στην εφαρμογή της/του επιβάτη ένας μοναδικός κωδικός PIN, τον οποίο ο οδηγός θα πρέπει, με τη σειρά του, να εισάγει κατά την επιβίβαση ώστε να ξεκινήσει η διαδρομή. Επιπλέον, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους επιβάτες να επιλέγουν ποιες ώρες θέλουν να είναι ενεργή.
  • RideCheck: Η εν λόγω λειτουργία χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS προκειμένου να εντοπίσει τυχούσες ανωμαλίες σε διαδρομές, όπως μεγάλες στάσεις ή πιθανές συγκρούσεις. Σε περίπτωση που το σύστημα ενημερώσει την εταιρεία για κάποιο από τα παραπάνω περιστατικά, η αρμόδια ομάδα έρχεται σε επαφή αμέσως τόσο με τον επιβάτη όσο και τον οδηγό προκειμένου να προσφέρει τη συνδρομή της.

Για να ολοκληρώσετε το προφίλ ασφαλείας σας:

  • Μεταβείτε στον «Λογαριασμό» σας όπου και θα βρείτε την κατηγορία «Έλεγχος Ασφαλείας»
  • Επιλέξτε την ένδειξη «Αξιόπιστη Επαφή» εντός της εφαρμογής, επιλέξτε φίλους ή συγγενείς και κοινοποιήστε τις σχετικές πληροφορίες
  • Ενεργοποιήστε την «Επαλήθευση PIN» (PIN verification) και θα λάβετε έναν μοναδικό κωδικό PIN για χρήση κατά την επιβίβαση
  • Πατήστε «RideCheck» ώστε μέσω GPS να εντοπίζονται τυχόν ανωμαλίες στις διαδρομές σας

Η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece δήλωσε σχετικά: «Η ασφάλεια όλων των χρηστών της εφαρμογής είναι υψίστης σημασίας για εμάς και συνεχώς βελτιώνουμε τις λειτουργίες μας. Με τη δημιουργία του Ελέγχου Ασφαλείας οι επιβάτες ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων ασφαλείας, που προσφέρουμε, ώστε να διατηρούμε τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας κάθε στιγμή».

Οι νέες εφαρμογές προστίθενται σε μια σειρά υφιστάμενων αντίστοιχων εφαρμογών [εντοπισμός μέσω GPS (GPS tracking), Ανώνυμα Προσωπικά Δεδομένα (Personal Data Anonymisation), Κουμπί Επείγουσας Ανάγκης (Emergency Button), 24ωρη υποστήριξη (24/7 Support), Έλεγχος Οδηγού (Driver Screening), Ενημερώσεις Ταχύτητας (Speed Alerts), Ανώτατο Όριο Ωρών Οδηγών (Driver Hour Limits) καθώς και μια σειρά μέτρων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19].

Προηγούμενο άρθροSunlight Group: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΤο νέο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom