Η Volvo Cars επενδύει στη Spectralics, start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών, μέσω του Volvo Cars Tech Fund.

Η επένδυση παρέχει στη Volvo Cars πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και μπορούν να συνεισφέρουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή και να φέρουν την επανάσταση στην in-car εμπειρία χρήσης.

Με υπόβαθρο στην ανάπτυξη αεροδιαστημικής τεχνολογίας και έδρα στο Ισραήλ, η Spectralics δημιουργεί προηγμένο εξοπλισμό και λογισμικό για συστήματα οπτικών υποδομών και απεικόνισης, που καθιστούν δυνατή την υλοποίηση ενός ευρέως φάσματος εξελιγμένων οπτικών λύσεων.

Ένα από τα βασικά έργα της εταιρείας είναι το πολυστρωματικό λεπτό σύμπλεγμα (MLTC) που αποτελεί έναν νέο τύπο λεπτού οπτικού «φιλμ» το οποίο εφαρμόζεται στις διαφανείς επιφάνειες όλων των σχημάτων και μεγεθών. Ενσωματωμένη μέσα στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την προβολή εικόνων πάνω στο κρύσταλλο.

Με την εφαρμογή της στο παρμπρίζ, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο θέασης «heads-up display», προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον. Η διάταξη είναι σε θέση να προσφέρει μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία στον χρήστη.

«Η Spectralics είναι μία συναρπαστική εταιρεία με τεχνολογία που αφήνει σπουδαίες υποσχέσεις», δήλωσε ο Henrik Green, Επικεφαλής Τεχνολογίας της Volvo Cars. «Ενισχύοντας την ανάπτυξή της, μπορούμε να επιταχύνουμε την προοπτική που ενδέχεται να έχουν τα προϊόντα της για τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo.»

Άλλες πιθανές χρήσης αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν προηγμένα φίλτρα για διάφορες εφαρμογές, συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ψηφιακές ολογραφικές προβολές.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με έναν προοδευτικό τεχνολογικό ηγέτη όπως η Volvo Cars», δήλωσε ο Ran BarYosef, Συνιδρυτής και CEO της Spectralics. «Διαβλέπουμε πολλαπλά κοινά σημεία με το όραμα της Volvo Cars για το οικοσύστημα και θεωρούμε ότι τα μελλοντικά Volvo είναι το κατάλληλο πεδίο για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών».

Η Spectralics έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα MobilityXLab στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και αποτελεί μέρος του δικτύου DRIVE στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Πρόκειται για προγράμματα accelerator τα οποία εστιάζουν σε start-up με προοπτικές και ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο στον κλάδο των μεταφορών. Η Volvo Cars είναι ηγετικός εταίρος και στις δύο πρωτοβουλίες από το 2017.

«Αυτή η επένδυση είναι ακόμη ένας καρπός της επιτυχημένης συνεργασίας μας με τα MobilityXlab και DRIVE, ενδυναμώνοντας τη σχέση μας με αυτούς τους συνεργάτες στην καινοτομία», δήλωσε ο Lee Ma, Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η Spectralics ταιριάζει στο portfolio μας και πιστεύουμε ότι η τεχνολογία της έχει τις δυνατότητες να θέσει ένα νέο πρότυπο για την επόμενη γενιά σε οθόνες και κάμερες.»

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 και επενδύει σε τεχνολογικά start-up με υψηλές προοπτικές σε όλο τον κόσμο. Κατευθύνει τους επενδυτικούς του πόρους σε τάσεις στρατηγικής τεχνολογίας που μετασχηματίζουν τον κλάδο του αυτοκινήτου, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Προηγούμενο άρθροTo νέο Ford Ranger αποκαλύφθηκε αναβαθμισμένο
Επόμενο άρθροΡεκόρ μεριδίου αγοράς για τη Hyundai Motor Europe