Τελικά, το Toyota Corolla Cross περιλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων της μάρκας, επεκτείνοντας περαιτέρω την προσφορά της στην κατηγορία C.

Κατόπιν κάποιων αρχικών αμφιβολιών, η Toyota αποφάσισε να διαθέσει το νέο Corolla Cross στην Ευρώπη, πέρα από τα δύο subcompact cross-over που ήδη προσφέρει: το CH-R και το RAV4.

Από την εισαγωγή του μοντέλου το 1966, περισσότερα από 50 εκατομμύρια Corolla έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο.

Ενώ τα δύο αδελφά μοντέλα διαθέτουν ξεχωριστό στυλ, οι ρευστές γραμμές του Corolla Cross στοχεύουν στην συμβατική αποδοχή. Είναι πιο πρακτικό, για να ταιριάζει στις οικογενειακές ανάγκες. Οι διαστάσεις του κυμαίνονται μεταξύ των άλλων δύο, αλλά διαθέτει το μεταξόνιο του μικρότερου CH-R.

Το μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στην αγορά του εξωτερικού, αλλά αναβαθμίζεται εσωτερικά εν όψει του ευρωπαϊκού λανσαρίσματός του, με μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας, με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Toyota.

Βασισμένο στη φιλοσοφία TNGA της Toyota, το Corolla Cross διαθέτει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην πλατφόρμα GA-C, με οφέλη στο στυλ, την τεχνολογία και τη δυναμική οδήγησης του οχήματος.

Το cross-over της Toyota θα εξοπλιστεί με πλέον προηγμένο πακέτο ασφαλείας (ADAS) T-Mate της μάρκας, με δυνατότητα ασύρματης αναβάθμισης.

Το Corolla Cross διαθέτει την πέμπτη γενιά του διάσημου υβριδικού αυτοφορτιζόμενου συστήματος κίνησης της Toyota, FWD (εμπρόσθιο) ή AWD-i (έξυπνο σύστημα τετρακίνησης). Το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας – βενζίνης εξακολουθεί να βασίζεται στον κινητήρα 2.0 λίτρων, αλλά αναβαθμίζεται με ελαφρύτερη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, η οποία βελτιώνει περαιτέρω τις εκπομπές CO2.

Το νέο Cross αναμένεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2022, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της εταιρείας για 400.000 πωλήσεις -που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 9% της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη- έως το 2025.

Προηγούμενο άρθροΟ Oliver Zipse επανεξελέγη Πρόεδρος της ACEA
Επόμενο άρθροΟι 11 τελευταίες αξιολογήσεις του Euro NCAP