Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κλείνει

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Geneva Motor Show – GIMS) έφτασε στο τέλος του, αλλά θα συνεχίσει να διοργανώνεται στο Κατάρ.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1905, αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας. Η επανάληψή του τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους είχε σκοπό να «επανατοποθετήσει και να διαιωνίσει» το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές – ένας από τους λόγους, αναφέρουν οι διοργανωτές, που αποφάσισαν να σταματήσουν την έκθεση. Ωστόσο, δεν ήλθε εντελώς το τέλος της εκδήλωσης: θα συνεχιστεί στη Μέση Ανατολή ως GIMS (συντομογραφία του Geneva International Motor Show) Κατάρ.

Ο Alexandre de Senarclens, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε ότι «η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους των κατασκευαστών σε μια δύσκολη συγκυρία, ο ανταγωνισμός από τις εκθέσεις του Παρισιού και του Μονάχου, που στηρίζονται από την εγχώρια βιομηχανία τους και οι επενδύσεις που απαιτούνται για μια τέτοια εκδήλωση, έδωσαν το τελικό κτύπημα».

Έτσι, η υπεραιωνόβια παράδοση φτάνει στο τέλος της. Στην ακμή του, το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κάλυπτε 120.000 μ2 και προσείλκυε 120 εκθέτες και 600.000 επισκέπτες.

Το δεύτερο GIMS Qatar θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, τον Νοέμβριο του 2025.

«Για το επερχόμενο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην αριστεία του αυτοκινήτου, ακολουθώντας μια επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, η GIMS Qatar μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και δεξιότητες των ομάδων που ξεκίνησαν και ανέπτυξαν την ιδέα και την εφαρμογή της», δήλωσε ο Sandro Mesquita, CEO της GIMS και πρόσθεσε: «Είναι ευχάριστο που οι εκθέσεις αυτοκινήτου συνεχίζουν να προσελκύουν μάρκες σε διάφορα μέρη του κόσμου και ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει ενισχύσει την φήμη της στη Μέση Ανατολή».

Φωτογραφία: GIMS

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Volvo EX30 από 26.570 ευρώ
Επόμενο άρθροΝέα γενιά Mini Cooper: Πανελλαδική Δημοσιογραφική Παρουσίαση