
Το σωστό αυτοκίνητο, στη σωστή τιμή, από τη σωστή εταιρεία. Κάπως έτσι θα μπορούσε να εκφραστεί συμπυκνωμένο το νόημα όσων είπε στη ειδική παρουσίαση για την ελληνική δημοσιογραφική αποστολή που βρέθηκε στο Φάρο της Πορτογαλίας για το “Dynamic Press Launch” (DPL) του νέου πλήρως ηλεκτρικού C-SUV της Toyota, ο Φώτης Γεροδημητρός, Group Product Manager Toyota & Lexus. Γιατί η Toyota μπαίνει τώρα δυναμικά στην αγορά των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων (BEV), αξιοποιώντας 30 χρόνια εμπειρίας σε μπαταρίες και ηλεκτροκίνηση, μέσω των υβριδικών της μοντέλων που έγραψαν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Τι το καινούργιο όμως έχει να προσφέρει η Toyota στον πελάτη της ηλεκτροκίνησης; «Είμαστε η μάρκα εμπιστοσύνης», είπε. «Προσφέρουμε πλήρη εγγύηση 11 ετών, χωρίς ψιλά γράμματα, και στο αυτοκίνητο και στη μπαταρία – για 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Ακόμη και την πρώτη μέρα του 10ου χρόνου της εγγύησης να έρθεις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για σέρβις, έχεις κάλυψη για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι και τη συμπλήρωση του 11ου χρόνου».

Σημείωσε επίσης ότι το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Toyota – σε όλη την Ελλάδα – διαθέτει πιστοποίηση για υψηλή τάση και, κατά συνέπεια, μπορεί να συντηρήσει κάθε νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό: «Εμείς στην Toyota φτιάχνουμε αυτοκίνητα που τα αγαπάς όταν τα οδηγείς», είπε και αναφέρθηκε στο βάρος που έριξαν οι μηχανικοί της εταιρείας στην εξέλιξη της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης. Και όχι μόνο αυτό: «Έχει γίνει πολλή δουλειά και στον τομέα του περιορισμού της κατανάλωσης», και αναφέρθηκε στα δεδομένα των πρώτων δημοσιογραφικών test drives του DPL.
Παράλληλα, δεν αφέθηκε στην τύχη της η υποστήριξη του πελάτη στον τομέα της φόρτισης, καθώς η εταιρεία θα προσφέρει το Toyota Charging Network που θα επιτρέπει πρόσβαση σε οποιονδήποτε φορτιστή στην Ελλάδα με μία και μόνο κάρτα. Αυτό θα γίνει μέσω της συνεργασίας με την DCS (Digital Charging Solutions), στην ομπρέλα της οποίας εντάσσεται το 93% των δημόσιων φορτιστών.
Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς ότι πρόκειται για μια νέα φάση στη σχέση της Toyota με την ηλεκτροκίνηση, η οποία σηματοδοτείται, εκτός των άλλων, και από την άφιξη τους επόμενους μήνες του νέου Hilux, του εμβληματικού pick-up της ιαπωνικής εταιρείας που για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα είναι διαθέσιμο και σε πλήρως ηλεκτρική (BEV) έκδοση.

«Η εταιρεία έφτασε να προσφέρει πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία με φυσικό τρόπο», είπε ο κ. Γεροδημητρός, επισημαίνοντας μια σειρά πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου, όπως το σύστημα προστασίας της μπαταρίας από υπερθέρμανση και βραχυκυκλώματα, αλλά και η ταχεία φόρτιση DC 150 kW: «Με τη λειτουργία Pre-conditioning, που προετοιμάζει τη μπαταρία για τη φόρτιση, καταφέραμε να εξουδετερώσουμε την επίδραση της εξωτερικής θερμοκρασίας. Έτσι, ακόμη και στους -20°C, η φόρτιση της μπαταρίας, από το 10% στο 80%, διαρκεί μόλις 30 λεπτά».
Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Γεροδημητρός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του τιμοκαταλόγου, σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε τιμοκατάλογο, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Κατά συνέπεια αυτή είναι η πραγματική τιμή του αυτοκινήτου χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση». Εννοείται, βέβαια, πως η όποια επιδότηση προκύψει θα είναι προς όφελος του πελάτη. Προς όφελος του πελάτη λειτουργεί επίσης και η χρέωση των σέρβις στο δίκτυο της Toyota Hellas: «Έχουμε πολύ χαμηλή χρέωση εργατοώρας. Σε εμάς, όταν θα έρθει ο κάτοχος του C-HR+ να κάνει το πρώτο σέρβις θα πληρώσει μόνο 99,56 ευρώ, ενώ στο δεύτερο θα πληρώσει μόνο 156 ευρώ», είπε καταλήγοντας ο κ. Γεροδημητρός.













