Το νέο Opel Astra κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2022”. Ηλεκτροκίνητο για πρώτη φορά ως Plug-in Hybrid, το Astra έπεισε την κριτική επιτροπή, αλλά και τους αναγνώστες του περιοδικού AUTOBILD και της εφημερίδας BILD am SONNTAG.

Η νέα γενιά του best seller της compact κατηγορίας επικράτησε έναντι των ισχυρών ανταγωνιστών του και κατέκτησε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας ως το Καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία τιμών κάτω των 50.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η Opel γιορτάζει ένα εξαιρετικό σερί επιτυχιών με το νέο Astra. Με το “Χρυσό Τιμόνι 2022” ο κατασκευαστής κάνει το hat trick, καθώς για τρίτη συνεχόμενη φορά το βραβείο πηγαίνει στην Opel. Το 2020, το Opel Corsa-e κέρδισε τον περίοπτο τίτλο, ενώ πέρσι η διάκριση πήγε στο Opel Mokka-e. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο βραβείο είναι το 20ό “Χρυσό Τιμόνι” που κατακτά η Opel.

«Πραγματικά πετύχαμε διάνα με το νέο Opel Astra» δήλωσε ο Florian Huettl, CEO της Opel στην τελετή απονομής των βραβείων “Golden Steering Wheel 2022” που πραγματοποιήθηκε στο Axel Springer Haus στο Βερολίνο. «Το νέο Astra όχι μόνο πείθει, αλλά είναι και συναρπαστικό, ειδικά στην plug-in υβριδική έκδοση. Χαιρόμαστε που οι αναγνώστες του AUTOBILD και της BILD am SONNTAG, η κριτική επιτροπή και η συντακτική ομάδα μοιράζονται την ίδια άποψη».

«Το νέο Astra έχει ταρακουνήσει την compact κατηγορία, επειδή διαθέτει πολλά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία ενός μοντέλου στην κατηγορία αυτή. Μεγάλες οθόνες, εντυπωσιακό χώρο αποσκευών και την επιλογή διαφορετικών συστημάτων κίνησης. Και εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας πείσει, μπορείτε απλά να δοκιμάσετε τα εργονομικά καθίσματα» δήλωσε ο Tom Drechsler, Αρχισυντάκτης & Διευθύνων Σύμβουλος του AUTOMOTIVE of the BILD Group.

Το Astra συνδυάζει Bold & Pure σχεδίαση με κορυφαίες τεχνολογίες

Η νεότερη γενιά Astra είναι πιο δυναμική από ποτέ. Υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor, και τον πλήρως ψηφιακό, διαισθητικό πίνακα οργάνων Pure Panel, θέτοντας νέα πρότυπα στην compact κατηγορία. Οι κορυφαίες τεχνολογίες του νέου Astra περιλαμβάνουν τους τελευταίας γενιάς προσαρμοζόμενους, αντιθαμβωτικούς προβολείς Intelli-Lux LED® Pixel Light  με συνολικά 168 στοιχεία LED. Εξαιρετική άνεση παρέχουν τα εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR. Το ηλεκτροκίνητο Astra Plug-in Hybrid είναι απολαυστικό στην οδήγηση, με συνολική ισχύ 133 kW/180 hp και υψηλή ροπή 360 Nm (WLTP κατανάλωση καυσίμου: 1.1-1.0 l/100 km, εκπομπές CO2 24-23 g/km, μικτός κύκλος). Το πεντάθυρο μοντέλο επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα και για πρώτη φορά στην ιστορία του εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Η Opel και το “Χρυσό Τιμόνι”: Οι 20 νικητές από το Rüsselsheim

Το Opel Astra είναι το πιο πρόσφατο σε μια περήφανη ομάδα νικητών του τίτλου “Χρυσό Τιμόνι” από την Opel. Ο Γερμανός κατασκευαστής κέρδισε για 20η φορά το βραβείο, το οποίο απονέμεται από το 1976 από τον εκδοτικό οίκο Axel Springer BILD am SONNTAG (από το 2009 σε συνεργασία με το AUTOBILD).  Η αρχή έγινε με το Opel Senator A το 1978, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του θεσμού.

Η διαδικασία για τη διεκδίκηση του βραβείου “Χρυσό Τιμόνι”, ξεκινά με την ψηφοφορία των αναγνωστών του AUTO BILD και της BILD am SONNTAG. Οι αναγνώστες ψηφίζουν μεταξύ των νέων μοντέλων και επιλέγουν σε κάθε κατηγορία τα τρία αγαπημένα τους, τα οποία προκρίνονται στον τελικό. Στην πίστα DEKRA Lausitzring στη Γερμανία, μια διακεκριμένη κριτική επιτροπή από δημοσιογράφους, οδηγούς αγώνων και ειδικούς του αυτοκινήτου, αξιολογεί στη συνέχεια τους φιναλίστ κάθε κατηγορίας σύμφωνα με το πρόγραμμα δοκιμών που έχει θέσει το AUTO BILD.

ΤοΧρυσό Τιμόνι” / Έτος Μοντέλο
1978 Opel Senator A
1979 Opel Kadett D
1981 Opel Ascona C
1982 Opel Corsa A
1984 Opel Kadett E
1987 Opel Senator B
1990 Opel Calibra
1994 Opel Omega B
1995 Opel Vectra B
1999 Opel Zafira A
2002 Opel Vectra C
2005 Opel Zafira B
2009 Opel Astra J
2010 Opel Meriva B
2012 Opel Zafira Tourer
2015 Opel Astra K
2017 Opel Ampera-e
2020 Opel Corsa-e
2021 Opel Mokka-e
2022 Opel Astra L

 

Προηγούμενο άρθροΗ LG Electronics και το cloud στην αυτοκινητοβιομηχανία
Επόμενο άρθροΤο νέο Citroën C5 Aircross ήρθε στην Ελλάδα