Τo νέο ID.7 GTX, η λιμουζίνα μεγάλων αποστάσεων με ακόμα περισσότερη ισχύ και τετρακίνηση, είναι το τρίτο μοντέλο, μετά τα ID.42 και ID.53, το ID.71, που θα προσφέρει έκδοση GTX.

Πρόσφατα, η Volkswagen παρουσίασε το νέο ID.7 ως μια αμιγώς ηλεκτρική λιμουζίνα της μεσαίας κατηγορίας. Η πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου θα ακολουθήσει στα τέλη του καλοκαιριού με την παγκόσμια πρεμιέρα του ID.7 GTX. Εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων της γκάμας ID., το σύστημα τετρακίνησης δύο κινητήρων και μια σειρά σπορ σχεδιαστικών στοιχείων, η λιμουζίνα μεγάλων αποστάσεων είναι ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου GTX με 250 kW (340 PS) έχει προγραμματιστεί για την έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο (5 – 10 Σεπτεμβρίου 2023).

Το μαύρο και το κόκκινο αντιπροσωπεύουν το GTX

Στο εσωτερικό, λεπτομέρειες όπως η κόκκινη ραφή αντίθεσης GTX στα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες εξασφαλίζουν μία αίσθηση υψηλής ποιότητας. Η εξωτερική σχεδίαση, από την άλλη, χαρακτηρίζεται από μαύρα γυαλιστερά στοιχεία. Μαζί με το στάνταρ μαύρο φινίρισμα της οροφής και τα φιμέ τζάμια, αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν ότι το επερχόμενο ID.7 GTX θα διαθέτει επίσης μια δυναμική και ξεχωριστή εμφάνιση.

GTX – βελτιστοποιημένο για ενεργειακή απόδοση και οδηγική απόλαυση

Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα GTX ID.4 και ID.5, η μονάδα δυναμικής διαχείρισης του οχήματος είναι υπεύθυνη για τον ευφυή έλεγχο του συστήματος τετρακίνησης δύο κινητήρων του ID.7 GTX. Αυτό το λογισμικό, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Volkswagen, στοχεύει πάντα στο να επιτυγχάνει τον βέλτιστο συνδυασμό ενεργειακής απόδοσης, δυναμικής συμπεριφοράς και οδηγικής ευστάθειας. Η μονάδα ελέγχει όχι μόνο το σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά και όλα τα συστήματα πέδησης, διεύθυνσης και ελέγχου πλαισίου, ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Το μηχανολογικό κομμάτι και το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί θεμελιωδώς με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) και προσφέρουν μεγάλο εύρος μεταξύ άνεσης και σπορ χαρακτήρα χάρη στη δυνατότητα επιλογής προφίλ οδήγησης. Αυτό υπογραμμίζει το status του ID.7 GTX ως το κορυφαίο μοντέλο στην οικογένεια ID.

Το GTX ως φόρμουλα επιτυχίας

Η σπορ μάρκα GTX με όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου της Volkswagen εδώ και δύο χρόνια. Τα δυναμικά οχήματα συνδυάζουν ηλεκτρoκίνηση, βιωσιμότητα και ευφυή σπορ χαρακτήρα. Ο σπορ σχεδιασμός τους τονίζει επίσης τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την αναγνωρισιμότητα των υψηλής ποιότητας μοντέλων GTX.


1 Πρότυπο σχεδόν παραγωγής. Το όχημα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

2 ID.4 GTX – Κατανάλωση ισχύος σε kWh/100 km: συνδυασμένη 19,6–17,2; Εκπομπές CO2 σε g/km: συνδυαστικά 0. 

3 ID.5 GTX – Κατανάλωση ισχύος σε kWh/100 km: συνδυασμένη 19,2–16,9; Εκπομπές CO₂ σε g/km: συνδυαστικά 0.

Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με το WLTP και όχι σύμφωνα με το NEDC είναι διαθέσιμες για τα οχήματα αυτά. Όπου αναφέρεται η ηλεκτρική αυτονομία, οι τιμές για την κατανάλωση και τις εκπομπές CO₂ εξαρτώνται από τον επιλεγμένο εξοπλισμό του οχήματος.

Προηγούμενο άρθροΔιαβούλευση για δημόσιους φορτιστές των Σ.Φ.Η.Ο.
Επόμενο άρθροHonda ZR-V, το νέο SUV μεταξύ HR-V και CR-V