Η smart εγκαινιάζει “την απαρχή της αυριανής κινητικότητας” με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου compact SUVsmart #1, που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της μάρκας των Mercedes-Geely. 

Η κινητικότητα σήμερα φέρνει κοντά τους ανθρώπους, συνδέει ιδέες και πολιτισμούς και πυροδοτεί ποικιλία κοινών εμπειριών. Πλέον, η τεχνολογία εξυπηρετεί και διευκολύνει τους ανθρώπους και προσαρμόζεται στον τρόπο διαβίωσής τους. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του αυτοκινήτου, πέραν της απλής μετακίνησης, έχει φτάσει σε νέα ύψη. Μετατρέπεται σε στενό σύντροφο. Αυτός είναι ο πυρήνας του smart #1, επισημαίνει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Tong Xiangbei, παγκόσμιος CEO της smart Automobile Co. Ltd., δήλωσε: “Η παγκόσμια πρεμιέρα του smart #1 στο Βερολίνο σηματοδοτεί άλλο ένα ορόσημο στην καταπληκτική πορεία ανάπτυξης που ξεκινήσαμε με την ανανέωση της μάρκας. Ως το πρώτο της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών προϊόντων νέας γενιάς, το νέο smart #1 ενσαρκώνει απόλυτα αυτήν την ανανέωση. Πλέον, η smart έχει εισέλθει σε νέα φάση ταχείας ανάπτυξης, η οποία ωθείται περαιτέρω από την επιχειρηματική μας στρατηγική “διπλής έδρας”, στην Ευρώπη και την Κίνα. Η ομάδα μας, που δραστηριοποιείται μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, σημειώνει φοβερή πρόοδο και είμαστε απολύτως βέβαιοι πως η παγκόσμια αγορά θα αγκαλιάσει τη μοναδική, premium, αμιγώς ηλεκτρική εμπειρία αστικής κινητικότητας της smart”.

Σχεδίαση που επαναπροσδιορίζει το χώρο και ξεπερνά τα όρια

Το smart #1 διαθέτει νέα σχεδίαση, νέα τεχνολογία και νέα προσέγγιση ως αυτοκίνητο πόλης. Ακριβώς όπως η ίδια η μάρκα smart, το επίπεδο σχεδίασης αποτελεί πρόσκληση σύνδεσης με το αυτοκίνητο σε καθαρά προσωπικό επίπεδο. Το εξωτερικό είναι εξελιγμένο και προοδευτικό, με στοιχεία όπως κρυφές ηλεκτρικές χειρολαβές θυρών, πόρτες χωρίς πλαίσιο και ηλιοροφή, που οι χρήστες δεν θα περίμεναν σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Υπάρχουν παντού νέες λεπτομέρειες. Η αναλογία χώρου-μεγέθους έχει φτάσει στο μέγιστο: Το νέο smart #1, μήκους 4.270 χιλ., μεταξόνιο 2.750 χιλ. και ζάντες 19 ιντσών διαθέτει εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο με βελτιωμένη ορατότητα 360°.

Ο Gorden Wagener, Chief Design Officer της Mercedes-Benz AG, ανέφερε: “Το νέο smart #1 σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της μάρκας smart και προβάλλει το νέο μας σχεδιαστικό DNA της Sensual Producty. Έχει μεγαλώσει, είναι άνετο και ενσαρκώνει την ομορφιά με έξυπνες λύσεις. Ως εκ τούτου, είναι νέο, φρέσκο ​​και θελκτικό. Το νέο μας smart #1 μπορεί να καταστήσει την smart κορυφαία σχεδιαστική μάρκα”.

Συνδεσιμότητα και εστίαση στον χρήστη το πρότυπο της σημερινής κινητικότητας

Το smart #1 θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο. Με ειδικές εφαρμογές και προσαρμόσιμη διεπαφή ψυχαγωγίας χρήστη, διαθέτει ανθρωποκεντρική τεχνολογία διασύνδεσης ανθρώπων, τόπων και εμπειριών, τόσο εικονικά όσο και πραγματικά.

Διαθέτει avatar με φωνητικό έλεγχο βάσει τεχνητής νοημοσύνης για διεπαφή με τον χρήστη, το οποίο συνδέεται με το αυτοκίνητο, την εφαρμογή smart και τα data clouds – όλα συνδέονται με προσωπικό smart ID και προστατεύονται από υψηλά πρότυπα κυβερνοασφάλειας.

Το smart #1 διαθέτει μέγιστη απόδοση 200 kW και δυνατότητα φόρτισης AC 22 kW από 10%-80% σε 3 ώρες. Με υπερταχεία φόρτιση DC, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το συμπαγές SUV επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το smart #1 με φίλους μέσω εφαρμογής και περιλαμβάνει ψηφιακό κλειδί με σύστημα peer-2-peer. Φυσικά, το smart #1 έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ακεραιότητα των επιβατών όσο το δυνατόν καλύτερα, με διάφορα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Η αρχιτεκτονική του εξασφαλίζει δυναμικές ασύρματες ενημερώσεις, ώστε πάνω από το 75% όλων των ECU στο αυτοκίνητο να μπορούν να αναβαθμίζονται συνεχώς.

Ο Dirk Adelmann, CEO της smart Europe GmbH, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε την έκδοση παραγωγής του smart #1. Δεν αποτελεί απλώς σύμβολο της νέας μας προσέγγισης, αλλά και τον πυρήνα όλων όσων έπονται. Με το re-branding θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην απρόσκοπτη εμπειρία μετακίνησης.

Στην Ευρώπη, η smart συνεργάζεται με αξιόπιστους στρατηγικούς εταίρους για τη δημιουργία καταλληλότερου και σωστού μεγέθους δικτύου. Με τη νέα σχεδίασή τους, οι εκθεσιακοί χώροι της smart θα αντικατοπτρίζουν το νέο σχεδιαστικό DNA και την κορυφαία εμφάνιση της μάρκας, καλωσορίζοντας τους πελάτες στα νέα οχήματα smart.

Κινητήρας και επιδόσεις:

  • Διάταξη κινητήρα, διαμόρφωση συστήματος κίνησης: ηλεκτροκινητήρας, κίνηση στους πίσω τροχούς
  • Απόδοση: 200 kW (272 hp)
  • Μέγιστη ροπή: 343 Nm
  • Μέγιστη ταχύτητα: 180 χλμ./ώρα

Φόρτιση και κατανάλωση:

  • Αρχιτεκτονική μπαταρίας και μέγιστη χωρητικότητα: μπαταρία NCM / 66 kWh
  • Μέγιστη αυτονομία WLTP: 420-440 χλμ ή 260-273 μίλια
  • Μέγιστες δυνατότητες φόρτισης: AC: 22kW, DC: 150kW
  • Χρόνοι φόρτισης:
  • AC: 10-80% <3ώρες
  • DC: 10-80% <30 λεπτά
  • Τύποι βυσμάτων: CCS Type 2 Europe –Καλώδιο φόρτισης Τύπου 3
  • Διαθέσιμες λύσεις φόρτισης κατ’οίκον: έξυπνο wallbox της ABB, προαιρετικό καλώδιο φόρτισης οικιακής πρίζας (Τύπου 2).
Προηγούμενο άρθροH ελληνική αγορά αυτοκινήτου στα χρόνια της πανδημίας
Επόμενο άρθροH τεχνολογία μεταμορφώνει τη ζωή στις πόλεις