Το μοναδικό Microlino έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Kosmoride και το δίκτυο καταστημάτων της, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψε η Kosmocar, πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση και την μικροκινητικότητα στην Ελλάδα, με τη Micro.

To Microlino, ένα microcar με ανατρεπτική σχεδίαση που κάνει τη διαφορά και μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης στην αγορά, θα αξιοποιήσει πλήρως την τεράστια εμπειρία και τις δυνατότητές της Kosmoride για τη διανομή του τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον μέσω ηλεκτρονικής αγοράς όσο και μέσω του δικτύου καταστημάτων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Kosmocar, μια εταιρεία με μακρά ιστορία αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διανομής εμπορικών σημάτων στην Ελλάδα. Είναι ο τέλειος συνεργάτης για την υλοποίηση του οράματός μας για περισσότερη εξοικονόμηση χώρου και φιλική προς το περιβάλλον αστική μετακίνηση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Wim Ouboter, ιδρυτής της Micro Mobility Systems AG.

Ο Στήβεν Σίρτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar, δήλωσε σχετικά: «Η Kosmoride έχει μία φιλόδοξη στρατηγική όσον αφορά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι διότι η στρατηγική συνεργασία με μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο της μικροκινητικότητας αποτελεί για την Kosmoride ένα ορόσημο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση ως φορέα εξέλιξης και ανάπτυξης της μικροκινητικότητας στη χώρα μας. Το Microlino, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αναμφίβολα θα αυξήσει το εύρος της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρουμε στη μάρκα με την εκτεταμένη εμπειρία μας στην ελληνική αγορά καθώς και με τη γνώση του expert της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας, του δικτύου καταστημάτων της Kosmoride».

Σχεδιασμένο στην Ελβετία από τους Wim, Oliver και Merlin Ouboter, την οικογένεια πίσω από το διάσημο σκούτερ Micro Kickscooter, το Microlino είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου προσέγγισης, πιο οικολογικής και λιγότερο ογκώδους από τα αυτοκίνητα. Το Microlino είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e με δύο θέσεις, αυτονομία έως και 230 χλμ., μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 230 λίτρα. Είναι το πρώτο όχημα αυτής της κατηγορίας που παράγεται με μονοκόκ πλαίσιο, προσφέροντάς του εξαιρετική ασφάλεια και δυναμική οδήγηση. Το Microlino παρέχεται με καλώδιο φόρτισης Type 2 και μπορεί να φορτιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, σε AC wallbox ή με μια πρίζα σπιτιού σε μόλις 4 ώρες. Χάρη στο περιορισμένο του βάρος περίπου 500 κιλών, ο μικρός ηλεκτροκινητήρας δεν θα δυσκολευτεί να μεταφέρει τους δύο επιβάτες του και το φορτίο του πορτμπαγκάζ όπου θέλουν, κάνοντας την οδήγηση του Microlino απόλαυση.

Το όχημα σχεδιάστηκε ειδικά για αστικές περιοχές και έχει κερδίσει πολλά βραβεία – συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Good Design από το Chicago Athenaeum, το παλαιότερο βραβείο σχεδιασμού στον κόσμο. Περισσότεροι από 35.000 πελάτες έχουν ήδη κάνει κράτηση για ένα Microlino. Οι πρώτες παραδόσεις μιας περιορισμένης έκδοσης που ονομάζεται “Pioneer Series” έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελβετία. Οι πρώτες παραδόσεις στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ισπανία θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2023. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης Microlino κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας.

H Micro

Το 1999, ο Wim Ouboter ίδρυσε τη Micro εφευρίσκοντας το πρώτο kickscooter ιδανικό για αστική μετακίνηση και ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο «micro mobility». Το Micro Kickscooter έγινε τεράστια επιτυχία, πουλώντας εκατομμύρια μονάδες ήδη από το έτος κυκλοφορίας του και αντιγράφηκε αμέτρητες φορές.

Το 2013, η Micro εισήλθε με τόλμη στην ηλεκτρική κινητικότητα, λανσάροντας το πρώτο της E-Scooter.

Το 2015, η Micro άρχισε να αναπτύσσει το Microlino, με επικεφαλής τους δύο γιους του Wim Ouboter, Merlin και Oliver. Αρχικά θεωρήθηκε ως μια δράση PR στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τόσο μεγάλο που η Micro αποφάσισε να ξεκινήσει την ανάπτυξη της σειράς.

Η Micro είναι ελβετική οικογενειακή εταιρεία που ανήκει 100% στην οικογένεια Ouboter. Η εταιρεία έχει λάβει πολλά βραβεία για τα προϊόντα της και την ηγεσία της, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Best Design για το Microlino, το Βραβείο Fast Company Most Innovative Companies, δύο υποψηφιότητες για το Βραβείο Επιχειρηματίας της Χρονιάς EY, καθώς και το Forbes 30under30.

Προηγούμενο άρθροΝέα υπηρεσία μεταφοράς οχημάτων από ΟΛΠ – COSCO
Επόμενο άρθροΝέο Range Rover Velar, μίνιμαλ και προηγμένο