Το καινούργιο, εμβληματικό και πρώτο plug-in hybrid Mazda CX-60 SUV έφτασε στην Ελλάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται τις επόμενες μέρες στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της εταιρείας.

Το Mazda CX-60 είναι το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα της Large Product κατηγορίας της ιαπωνικής εταιρείας, τα οποία και θα παρουσιαστούν στην Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.

To 2019, στο Όσλο, πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο Mazda Technology Forum. Εκεί ένα σασί ενός μεγαλύτερου οχήματος στη γωνία της αίθουσας είχε τραβήξει τα βλέμματα, προκαλώντας αίσθηση. Ενώ, η παρουσία των Ιαπώνων μηχανικών και η διαθεσιμότητα τους για συνεντεύξεις στα μέσα δημιούργησαν συζητήσεις καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μέλλον της Mazda προβλέπεται ενδιαφέρον.

Ένα με δύο χρόνια αργότερα, η πρώτη παρουσίαση του ολοκαίνουριου εμβληματικού SUV από τη Mazda στη Γερμανία για επιλεγμένους συνεργάτες και δημοσιογράφους, απέδειξε ότι το προηγούμενο συμπέρασμα ήταν σωστό. Το νέο Mazda CX-60 ανταποκρίνεται απόλυτα στο γενικότερο μήνυμα της μάρκας, που δηλώνει απλά ότι είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία (crafted in Japan). Το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί στο κοινό, αλλά οι stakeholders είναι βέβαιοι για την επιτυχία του, καθώς και για την αγάπη που θα λάβει από τους καταναλωτές.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του τον Μάρτιο του 2022, την οποία ακολούθησε η δυνατότητα παραγγελίας του αυτοκινήτου, οδήγησε σε ένα μαζικό ενδιαφέρον από το κοινό. Στην Ευρώπη μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παραγγελίες για περισσότερα από 14,000 αυτοκίνητα, με τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του Mazda CX-60 να είναι ενθουσιασμένοι και σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα ανταπεξέλθει σε όλες τους τις προσδοκίες.

Το Mazda CX-60 έρχεται να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες του κοινού με προτίμηση στα SUV, συνδυάζοντας την άψογη περιβαλλοντική απόδοση με την οδική ικανοποίηση που ενσωματώνεται σε κάθε Mazda. Παρουσιάζοντας το πρώτο plug-in hybrid powertrain της εταιρείας, το νέο εμβληματικό μοντέλο, Mazda CX-60 PHEV, αντιπροσωπεύει όλα όσα εμπεριέχει το DNA της ιαπωνικής μάρκας τα τελευταία 100 χρόνια. Από την εξαιρετική εσωτερική σχεδίαση, ενσωματώνοντας την υψηλή Ιαπωνική δεξιοτεχνία, μέχρι τις τελευταίες καινοτομίες με ανθρωποκεντρικής προσέγγισης τεχνολογίες και κορυφαίους στον κόσμο κινητήρες.

Πολλές νέες τεχνολογίες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Mazda CX-60:

  • See-Through View: Ένα επόμενης γενιάς 360 μοιρών monitor με εκτεταμένο οπτικό πεδίο σε χαμηλές ταχύτητες
  • Hill Descent Control (HDC): Βοηθάει στην ασφαλή κατάβαση σε απότομες πλαγιές σε ολισθηρό ή ανώμαλο δρόμο
  • Cruise Control (i-ACC) : Ενσωματώσει όρια ταχύτητας από το Traffic Sign Recognition
  • Vehicle Exit Warning (BSM): Προειδοποιεί για χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν προς τα πίσω.

Το Mazda CX-60 θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Mazda στην Ελλάδα για παρουσίαση και test drive.

 

Προηγούμενο άρθροGroupama Ασφαλιστική: σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης
Επόμενο άρθροΗ Porsche στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης