Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό Lotus Eletre είναι ένα εντυπωσιακό Hyper-SUV -το πρώτο μιας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών SUV.

Το Lotus Eletre είναι 4WD, έχει χωρητικότητα μπαταρίας άνω των 100 kWh και ισχύ από 600 ίππους.

Το Eletre έχει την καρδιά και την ψυχή του πλέον πρόσφατου σπορ αυτοκινήτου Lotus – Emira – και την επαναστατική αεροδυναμική του αμιγώς ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου Evija, και τα μεταλλάσσει σε Hyper-SUV.

Ένας φορτιστής 350 kW προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. σε 20 λεπτά. Η μέγιστη αυτονομία είναι περίπου 600 χλμ (WLTP). Παρέχεται επίσης η στάνταρ δυνατότητα φόρτισης AC 22 kW, η οποία, όπου είναι διαθέσιμη, μειώνει τον χρόνο σύνδεσης.

Το καινούργιο ηλεκτρικό Lotus Eletre Hyper-SUV
Lotus Eletre Hyper-SUV

Η τεχνολογία περιλαμβάνει το πιο προηγμένο πακέτο ενεργού αεροδυναμικής και σύστημα ανίχνευσης κίνδυνου LIDAR.

Το αυτοκίνητο είναι «Born British, Raised Globally», και υποστηρίζεται από ομάδες στην Κίνα, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Της συνολικής εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης έχει ηγηθεί μια διεθνής ομάδα με έδρα το Lotus Tech Creative Centre (LTCC) στο Warwickshire του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κατασκευάζεται σε υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Wuhan της Κίνας.

Το Eletre βασίζεται στην καινούργια και εξαιρετικά ευέλικτη Electric Premium Architecture (EPA) της Lotus. Η αρχική τιμή πώλησης στην Ευρώπη καθορίστηκε στα 95.990 ευρώ, ενώ η κορυφαία έκδοση Eletre R, με δύο ηλεκτροκινητήρες και τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα κοστίζει από 150.990 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο15η συνεχής πτώση στις ταξινομήσεις επαγγελματικών
Επόμενο άρθροΗ Nissan στην Έκθεση SEMA 2022 στο Λας Βέγκας