Το ID. UNYX το πρώτο όχημα νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV), που κατασκεύασε για την κινεζική αγορά η Volkswagen, το οποίο παρουσίασε επίσημα.

Η παρουσίαση του οχήματος έγινε στην Χεφέι, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Ανχουέι.

Το νέο μοντέλο ID. UNYX, είναι το πρώτο έξυπνο όχημα κουπέ SUV που παράγει η Volkswagen για την κινεζική αγορά, με μέγιστη αυτονομία 621 χιλιόμετρα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία (82,4 κιλοβατώρες) από την κινεζική εταιρεία παραγωγής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL).

Το ίδιο όχημα διαθέτει, επίσης, εξελιγμένο γλωσσικό μοντέλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Iflytek, που έχει ηγετική θέση στην κινεζική αγορά.

“Το ID. UNYX διευρύνει την οικογένεια της ηλεκτροκίνητης παρουσίας μας στην Κίνα, με μία τολμηρή, προοδευτική σχεδίαση βιώσιμης ηλεκτροκίνητης οδήγησης, αλλά και με μία τεχνολογικά εξελιγμένη εμπειρία για τον χρήστη”, δήλωσε ο Stefan Mecha, CEO της μάρκας Volkswagen στη Κίνα.

Η εισαγωγική έκδοση του ID. UNYX τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 210 kW (286 PS) στον πίσω άξονα. Διαθέτει μπαταρία 77 kWh. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης μπορεί να επιτύχει αυτονομία έως και 621 χλμ (πρότυπο CLTC, China Light-Duty Test Cycle). Θα υπάρχει επίσης μια έκδοση all-wheel-drive με δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση 250 kW (340 PS).

Άλλα τέσσερα ID. UNYX έως το 2026: Σχεδιάζεται να επεκταθεί η γκάμα μοντέλων της νέας υπο-μάρκας Volkswagen ID. UNYX με τέσσερα ακόμη οχήματα τα επόμενα τρία χρόνια μαζί με το κουπέ E-SUV. Αυτά θα περιλαμβάνουν SUV και σεντάν. Τα μοντέλα ID. UNYX αποτελούν κεντρικό στοιχείο του γενικού σχεδίου της Volkswagen για την Κίνα, το οποίο προβλέπει την εισαγωγή συνολικά 34 νέων μοντέλων έως το 2030 και στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της ως την πιο επιτυχημένη διεθνή μάρκα στην κινεζική αγορά. Με τις μακροχρόνιες κοινοπραξίες SAIC Volkswagen και FAW-Volkswagen καθώς και το νέο Volkswagen Smart E-Mobility Hub, η γκάμα προϊόντων της Volkswagen στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του ID. UNYX, θα επεκταθεί με 16 νέα ηλεκτρικά μοντέλα ID., δώδεκα νέα μοντέλα Volkswagen με κινητήρες εσωτερικής καύσης και έξι νέα μοντέλα με plug-in υβριδική κίνηση.

Προηγούμενο άρθροBMW Group – Eclipse Foundation
Επόμενο άρθροΟι μπαταρίες προσεχώς θα φορτίζουν σε 5 λεπτά