Luc Donckerwolke

Το Hyundai Motor Group ιδρύει Global Design Division, που θα περιλαμβάνει το Hyundai & Genesis Global Design Technical Unit και το Kia Global Design Technical Unit, με επικεφαλής τον Luc Donckerwolke, President και Chief Design Officer. To Global Design Division θα ηγηθεί των ενεργειών του Ομίλου με σκοπό να πρωτοστατήσει στις μελλοντικές τάσεις σχεδιασμού μεταμορφώνοντας την παγκόσμια βιομηχανία κινητικότητας

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε την ίδρυση του Global Design Division ενισχύοντας περαιτέρω τις σχεδιαστικές δυνατότητες του. Το νέο τμήμα θα ηγηθεί των προσπαθειών του Ομίλου να σχεδιάσει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και μελλοντικές λύσεις κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών οχημάτων (PBV), ρομποτικής και προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM).

Ο Luc Donckerwolke, President του Hyundai Motor Group, θα αναλάβει τη θέση του Chief Design Officer (CDO), επικεφαλής του Global Design Division. Διατηρεί επίσης τον τρέχοντα ρόλο του ως Chief Creative Officer (CCO), καθοδηγώντας όλες τις σχεδιαστικές πτυχές για τις μάρκες του Hyundai Motor Group, συμπεριλαμβανομένων των τομέων μελλοντικής κινητικότητας, AAM και Robotics.

«Στην 32χρονη καριέρα μου ως σχεδιαστής αυτοκινήτων, τα επιτεύγματά μου αναδείχθηκαν από την ομαδική δουλειά του οργανισμού μου. Πιστεύω ότι ο ρόλος μου είναι να δημιουργήσω ένα περιβάλλον στο οποίο οι σχεδιαστές να μπορούν να είναι δημιουργικοί και να ηγούνται των μεταμορφώσεων», δήλωσε ο κ. Donckerwolke. «Είμαι βέβαιος ότι ο νέος οργανισμός θα επιτρέψει στον Όμιλο να συνεχίσει να ηγείται στον καθορισμό του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως».

Karim Habib

Το νέο Global Design Division θα περιλαμβάνει το Hyundai & Genesis Global Technical Unit, με επικεφαλής τον SangYup Lee, Executive Vice President και Head του Hyundai & Genesis Global Design.

SangYup Lee

Θα περιλαμβάνει, επίσης, το Kia Global Design Technical Unit, με επικεφαλής τον Karim Habib, Executive Vice President και Head του Kia Global Design. Οι δύο επικεφαλής, που έχουν ήδη διακριθεί για την ενίσχυση της αξίας της μάρκας μέσω της σχεδιαστικής τους δουλειάς, θα ηγηθούν των σχεδιαστικών κατευθύνσεων της μάρκας τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κάθε μάρκα θα διαφοροποιείται.

Παράλληλα με τις οργανωτικές αλλαγές, ιδρύεται ένα νέο Κέντρο Σχεδιασμού Genesis, επιτρέποντας σε κάθε μάρκα του Ομίλου – Hyundai, Kia και Genesis – να επωφεληθεί από το δικό της ύφος σχεδιασμού και να δημιουργήσει μια ισχυρή σχεδίαση Ταυτότητα.

Η Hyundai αυτή τη στιγμή επιδιώκει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του «Sensuous Sportiness».

Simon Loasby

Ο Simon Loasby, Vice President, ο οποίος έχει ηγηθεί στο παρελθόν ενεργειών που καθιέρωσαν τα σχεδιαστικά της γκάμας Hyundai IONIQ και της μάρκας N, αναλαμβάνει επικεφαλής του Hyundai Design Center.

Ilhun Yoon

Παράλληλα, ο Ilhun Yoon, Vice President, θα ηγηθεί του νεοσύστατου Genesis Design Center. Ο κ. Yoon είναι γνωστός για τα έργα του σχετικά με το Genesis X Trilogy και τον σχεδιασμό της γκάμας  Genesis καθώς και το μελλοντικό σχεδιαστικό όραμα της μάρκας Genesis. Ο κ. Yoon θα επικεντρωθεί στη δημιουργία σχεδίων που αναβαθμίζουν την εμπειρία των πελατών της Genesis.

Προηγούμενο άρθροΣτην ομάδα Peugeot TotalEnergies βραβείο FIA WEC
Επόμενο άρθροΝέο Corsa, πιο τολμηρό, αυθεντικό, πολυδιάστατο