Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες και φωτογραφίες των πρώτων της νέων μοντέλων GSe – το νέο Opel Astra GSe και το νέο Opel Astra Sports Tourer GSe.

Όπως επισημαίνει, τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ οδηγικής άνεσης και επιδόσεων (ισχύς 165 kW/225 hp και μέγιστη ροπή 360 Nm) σε συνδυασμό με υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον.

«Το νέο Astra GSe και το νέο Astra Sports Tourer GSe είναι τα ιδανικά μοντέλα για το λανσάρισμα του δυναμικού μας, νέου sub-brand, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη στρατηγική μας να γίνουμε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2028», δήλωσε ο Florian Huettl, CEO της Opel.

 

Συγκριτικά με την υπόλοιπη οικογένεια Astra, τα μοντέλα GSe είναι ακόμα πιο ευέλικτα και ακριβή και θα αποτελέσουν ένα νέο σημείο αναφοράς, χάρη στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Τα συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης και πέδησης ανταποκρίνονται άμεσα και προβλέψιμα σε κάθε εντολή.

Η μάρκα έχει πετύχει χαρακτηριστικά χειρισμού υψηλών επιδόσεων εξοπλίζοντας τα νέα μοντέλα Opel Astra GSe με ένα αποκλειστικό πλαίσιο, χαμηλωμένο κατά 10 mm. Συγκριτικά με τον άμεσο ανταγωνισμό, τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν καλύτερη ευστάθεια στο στρίψιμο, στο φρενάρισμα και στην οδήγηση με υψηλές ταχύτητες.

Η σπορ ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης έχει γίνει αποκλειστικά για τα GSe, ενώ τα μοναδικά ελατήρια και τα αμορτισέρ λαδιού της εμπρός και πίσω ανάρτησης είναι ειδικά ρυθμισμένα όχι μόνο για δυναμική οδήγηση, αλλά και για άνεση. Τα αμορτισέρ υιοθετούν την τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης στις υψηλές συχνότητες (έλεγχος ανάρτησης) έναντι των χαμηλών συχνοτήτων (έλεγχος αμαξώματος). Οι ρυθμίσεις του ESP έχουν γίνει ειδικά για τα μοντέλα GSe, με το όριο ενεργοποίησης να είναι προσαρμοσμένο προς τα πάνω, ώστε να ενισχύεται η δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Προηγούμενο άρθροVolvo Trucks: Νέος πλήρως ηλεκτρικός άξονας
Επόμενο άρθροΗ πρώτη BMW XM, ηλεκτροκίνητο υψηλών επιδόσεων