Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι άρχισε να προμηθεύει τα ελαστικά GEOLANDAR X-CV ως μέρος του στάνταρ εργοστασιακού εξοπλισμού (OE) για το νέο Tundra της Toyota Motor Corporation, το pickup φορτηγό της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και για το νέο SUV Sequoia.

Και τα δύο μοντέλα ξεκίνησαν να πωλούνται στις αγορές της Βόρειας και της Λατινικής Αμερικής. Η Yokohama Rubber προμηθεύει τρία μεγέθη ελαστικών για το Tundra — 265 / 60R20 112H, 245 / 75R18 112T και 265 / 70R18 116T — και δύο για το Sequoia — 265 / 60R20 212H και 60R20 212H.

Τα ελαστικά GEOLANDAR X-CV που εξοπλίζουν τα Tundra και Sequoia, διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένο σχέδιο πέλματος και μια νέα σύνθεση που ικανοποιεί τις ανάγκες και των δύο μοντέλων για υψηλού επιπέδου ευστάθεια  και εξαιρετική απόδοση πέδησης, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το σχέδιο του πέλματος και η νέα σύνθεση επιτυγχάνουν επίσης τον συνήθως δύσκολο συνδυασμό εξαιρετικής αντοχής στη φθορά και πολύ μειωμένης αντίστασης κύλισης.

Το GEOLANDAR X-CV αντιπροσωπεύει μια νέα διάσταση στα ελαστικά δρόμου, με έμφαση στις επιδόσεις υψηλής ταχύτητας και στους ελιγμούς. Το σήμα GEOLANDAR είναι η παγκόσμια επωνυμία των ελαστικών της Yokohama Rubber για SUV και φορτηγά, και η Ιαπωνική βιομηχανία ελαστικών  επιταχύνει την επέκταση της συγκεκριμένης γκάμας, για να καλύψει όλο και πιο διαφοροποιημένες ανάγκες στην αγορά.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία Yokohama Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία Θεοχαράκης ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο 2022
Επόμενο άρθροΗ Bentley Bacalar εμπνέει τα αεροσκάφη της Flexjet