Το SUV Ford Kuga tης Ford αναδείχθηκε ως το plug-in υβριδικό (PHEV) με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022 σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές 1 για δεύτερη συνεχή χρονιά 2, σημειώνοντας αύξηση των παραδόσεών του κατά 20% σε ετήσια βάση.

Το έξυπνο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Kuga Plug-In Hybrid έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ευελιξία στους πελάτες, με αμιγώς ηλεκτρική συνολική αυτονομία 57-67 km βάσει του πρωτοκόλλου WLTP 3 και κατανάλωση ενέργειας από 14,4-15,9 kWh/100 km κατά WLTP, το οποίο επιτρέπει πολλές μετακινήσεις με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός από οικονομία και απαράμιλλες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες, το Kuga PHEV προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο συνδεδεμένο και βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή του μέσα από την  εφαρμογή FordPass διαθέτοντας μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση, όπως:

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση με Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα των θυρών
  • Εντοπιστής Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων
  • Απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης του οχήματος, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.
  • Έλεγχο επιπέδου φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας
  • Εντοπιστής σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγηθούν σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης σε 21 χώρες. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς

Η γκάμα του Kuga ενισχύθηκε πέρυσι με το Kuga ST-Line X Black Package, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να προσθέσουν μοναδικά στοιχεία εξωτερικής σχεδίασης, όπως μαύρη οροφή, καλύμματα καθρεπτών, αεραγωγούς στο μπροστινό τμήμα και πίσω αεροτομή με μαύρο φινίρισμα, καθώς και αντίστοιχου χρώματος ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Όλα τα μοντέλα Kuga μπορούν επίσης από πέρυσι να παραγγέλλονται με ειδικά αναπαυτικά καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό με την ονομασία Comfort Seat, τα οποία είναι ρυθμιζόμενα σε 18 κατευθύνσεις και εγκεκριμένα από τον κορυφαίο οργανισμό για την υγεία της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), – Καμπάνια για πιο υγιή πλάτη.

Δείτε εδώ το video του Ford Kuga PHEV.


1 Η Ford Ευρώπης αναφέρει πωλήσεις για τις 20 eυρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές της: Αυστρία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία.

2 Σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics και της IHS Markit.

3 Kuga Plug-In Hybrid – επίσημες τιμές εκπομπών CO2 21-30 g/km (WLTP), επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου 0.9-1.3 l/100 km (WLTP) και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 57-67 km (WLTP).

Προηγούμενο άρθροΕγκαταστάσεις πλύσης και λίπανσης οχημάτων
Επόμενο άρθροΗ Audi στη Συμμαχία για τη Διαχείριση των υδάτων (AWS)