Το εξηλεκτρισμένο χαρτοφυλάκιο της Stellantis

H Stellantis N.V. πρόκειται να λανσάρει 28 επιπλέον καινούργια ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας έως το 2024 και παρουσίασε τις δυνατότητες και το ευρύ φάσμα ηλεκτροκίνητων προσφορών και μελλοντικών σχεδίων της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

«Η δέσμευσή μας για ουδέτερο άνθρακα το 2038, πριν από τους ανταγωνιστές μας, ωφελεί τη Γαλλία, που θα συνεχίσει να πρωτοπορεί εμπορικά και βιομηχανικά με 12 ηλεκτρικά μοντέλα Stellantis, κατασκευασμένα με υπερηφάνια και πάθος από τους εργαζομένους μας στα 12 εργοστάσιά μας», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Παράγοντας τα μελλοντικά Peugeot e-308 και e-408 στο εργοστάσιό μας στη Mulhouse, η Stellantis εξασφαλίζει το μέλλον κάθε γαλλικής βιομηχανικής μονάδας της στην «μετά-την-καύση» εποχή, χάρη σε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση που βασίζεται στην συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους».

Το εξηλεκτρισμένο χαρτοφυλάκιο της StellantisΟ CEO της Stellantis, Carlos Tavares και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron, ανακοίνωσαν πως οι εγκαταστάσεις της Mulhouse θα παράγουν το μελλοντικό Peugeot e-308 sedan και station wagon και το Peugeot e-408. Η εταιρεία θα παράγει συνολικά 12 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) στη Γαλλία, σε πέντε εργοστάσια έως το 2024, παραγωγικής ικανότητας ενός εκατομμυρίου οχημάτων. Επιπλέον, βασικά ηλεκτρικά εξαρτήματα (ηλεκτροκινητήρες), ηλεκτρικά κιβώτια ταχυτήτων e-DCT και μπαταρίες θα παράγονται με γαλλική τεχνολογία σε επτά εγκαταστάσεις στη Γαλλία.

Η DS Automobiles έκανε θραύση με πολλές παγκόσμιες πρωτιές και εξαιρετικά νεανική και αμιγώς εξηλεκτρισμένη γκάμα, όπως το νέο DS 3 E-TENSE, το οποίο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως αμιγώς ηλεκτρικό, με αυτονομία έως και 402 χλμ., το DS 4 σε plug-in υβριδική έκδοση εκτεταμένης αυτονομίας, το Νέο DS 7 E-TENSE 4×4 360, που αναπτύχθηκε από την DS Performance και το DS 9 Opéra Première.

 

Η Jeep αποκάλυψε το καινούργιο Jeep Avenger.

Εκτός από την πρεμιέρα του δυναμικού fastback Peugeot 408, της νέας έκδοσης με αυτονομία 400 χλμ του Peugeot E-208 – του EV με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γαλλία – και του νέου αμιγώς ηλεκτρικού σκούτερ, η Peugeot ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει το Peugeot Inception Concept, το όραμα της μάρκας για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων e-Native. Το Peugeot Inception Concept θα δείξει το άλμα που πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα η μάρκα, εστιάζοντας αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα.

Η Stellantis διέθετε επίσης ειδικό περίπτερο στην Electric and Hydrogen Professional Mobility Zone, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για τα πρώτα βαν κυψελών καυσίμου υδρογόνου του κλάδου. Η Εταιρεία προσέφερε δοκιμαστική οδήγηση με το Peugeot e-Expert Hydrogen και το Citroën ë-Jumpy Hydrogen.

Προηγούμενο άρθροΒραβείο “autonis” στη σχεδίαση της Alfa Romeo Tonale
Επόμενο άρθροΣτρατηγική συνεργασία BMW Group – AWS