Ο Wayne Griffiths CEO της Cupra, απευθύνεται στους εργαζόμενους της Audi Hungaria

Οι εργαζόμενοι της Audi Ουγγαρίας είδαν από κοντά το Terramar, το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της CUPRA, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Audi εκεί -σε απόσταση 1.900 χιλιομέτρων από τη Βαρκελόνη- από το 2024.

Στο Győr της Ουγγαρίας, η αντισυμβατική μάρκα παρουσίασε το νέο CUPRA Terramar, το πρώτο της ηλεκτροκίνητο SUV, σε 200 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Audi στην περιοχή. Εγκατεστημένο σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, το εργοστάσιο θα παράγει το νέο μοντέλο μαζί με άλλα μοντέλα της Audi.

Σε εκδήλωση με τον CEO της CUPRA, Wayne Griffiths, τον Markus Haupt, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της SEAT S.A., υπεύθυνο για την παραγωγή και τα logistics, τον Alfons Dintner, CEO της Audi Ουγγαρίας, τον Zoltán Les, Μέλος του ΔΣ υπεύθυνος για την παραγωγή αυτοκινήτων της Audi Ουγγαρίας και άλλους εκπροσώπους της εταιρείας, οι εργαζόμενοι γνώρισαν το όχημα, το οποίο θα κατασκευάζουν από το 2024.

Ο Wayne Griffiths απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Audi, δήλωσε, μεταξύ άλλων πως το Terramar αντανακλά απολύτως το DNA της CUPRA. «Είμαστε επαναστάτες με υπέροχο όραμα και αντισυμβατικό τρόπο σκέψης και μαζί θα κάνουμε σπουδαία πράγματα» τόνισε. Ο CEO της Audi Ουγγαρίας, περιέγραψε το CUPRA Terramar ως «εμπνευσμένο μοντέλο».

Ο Alfons Dintner, CEO της Audi Ουγγαρίας (αριστερά) με τον CEO της CUPRA, Wayne Griffiths

Η παραγωγή του CUPRA Terramar στο Győr είναι «ένας τρόπος επέκτασης της ισχυρής σχέσης μεταξύ της SEAT S.A. και της Audi», δήλωσε ο Griffiths, ως νέο παράδειγμα συνεργειών εντός του Ομίλου Volkswagen. Η Audi Ουγγαρίας παράγει ήδη τους κινητήρες για το Formentor VZ5, την πεντακύλινδρη έκδοση του best-seller της CUPRA. Το Formentor, με περισσότερες από 80.000 παραδόσεις φέτος, κατασκευάζεται στη SEAT Martorell, από όπου προέρχεται και το μοντέλο Audi A1.

Προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2024, με μήκος 4,5 μέτρα, τολμηρές αναλογίες και εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία, με μακρύ καπό και μυτερή μάσκα, το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις ICE και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης που προσφέρουν περίπου 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Το μοντέλο αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της CUPRA για το 2025, μαζί με δύο άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα – το UrbanRebel και το CUPRA Tavascan.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η παραγωγή της BMW iX5 Hydrogen
Επόμενο άρθροDacia Sandero: Τα μυστικά μιας επιτυχίας