Το ανανεωμένο MG5 αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές από την άνοιξη του 2022. Η παραδοσιακή βρετανική μάρκα MG, που ανήκει πλέον στην κινεζική SAIC Motor, κατάφερε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της πέρυσι, στις 21.946 μονάδες, γεγονός που συνιστά επιτυχία στο σκληρό περιβάλλον της πανδημίας.

Με βάση αυτή τη θετική ατμόσφαιρα, ο κατασκευαστής προχωρά σε μια αξιοπρεπή προϊοντική εκστρατεία. Μαζί με το συμπαγές SUV Marvel R, παρουσιάζει την αναθεωρημένη έκδοση του ευπώλητου ZS EV, που πλέον προσφέρεται με δύο συστοιχίες μπαταριών. Η μικρότερη μπαταρία εκπροσωπεί περισσότερο τη στρατηγική της μάρκας για προσιτή ηλεκτροκίνηση σε ευρύτερο κοινό, λόγω χαμηλού κόστους.

Επιπλέον, η εταιρεία επεκτείνει το πεδίο του πλέον ελκυστικού προϊόντος της: του MG5 Electric station wagon. Ήταν ήδη διαθέσιμο για στόλους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η μάρκα θα αρχίσει να αποστέλλει την ανανεωμένη έκδοσή του στις άλλες 15 ευρωπαϊκές αγορές, όπου έχει αναπτύξει περίπου 400 καταστήματα. Οι παραδόσεις αναμένονται την άνοιξη.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό station wagon αποτελεί μοναδική πρόταση και ο αυτός ο τύπος αυτοκινήτου κάποτε ταίριαζε στους Ευρωπαίους. Στην τελευταία του έκδοση, το αυτοκίνητο προσφέρει πιο άνετη ηλεκτρική οδήγηση, διαθέτοντας τριφασικό φορτιστή. Η ταχυφόρτισή του έχει επίσης βελτιωθεί. Αντί για 55 λεπτά, είναι εφικτή φόρτιση 0-80% σε όχι περισσότερο από μισή ώρα, υπό βέλτιστες συνθήκες.

Με 1.400 λίτρα χώρου αποσκευών, το MG5 Electric διαθέτει ευπρεπή εσωτερική εμφάνιση με πλήρως ψηφιακό ταμπλό οργάνων, συστήματα ADAS και V2L (Οχήματος – Δικτύου-Vehicle to Load).

Ανάλογα με την μπαταρία (50 & 61 kWh) το MG5 μπορεί να επιτύχει αυτονομία μεταξύ 320 και 400 χιλιομέτρων. Με τιμή κάτω των 30.000 ευρώ, θα είναι το φθηνότερο MG.

Προηγούμενο άρθροΑπομένουν μόνο λίγες δεκάδες Abarth 695 Esseesse
Επόμενο άρθροGrand Prix στο Opel Manta GSe ElektroMOD