Η ΕΛΙΝΟΙΛ μεταβιβάζει το 50% των μετοχών της BlueFuel, της εταιρείας που ίδρυσε από κοινού με την Blue Grid τον Μάρτιο του 2021, στην τελευταία.

Η πρόσφατη αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Blue Grid, οδήγησε την ΕΛΙΝΟΙΛ και την Blue Grid στην από κοινού συμφωνία της μεταβίβασης του μεριδίου της ΕΛΙΝΟΙΛ στην BlueFuel προς την Blue Grid, η οποία πλέον θα κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρίας.

Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προοπτικές της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου για τις οδικές μεταφορές και με στόχο τη δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNG – CNG), οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους σε εμπορικό επίπεδο προκειμένου να παρέχουν στους επαγγελματίες οδηγούς τη δυνατότητα τροφοδοσίας των οχημάτων τους με LNG και CNG σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εταιρείες προχωρούν το στρατηγικό τους σχέδιο ανάπτυξης με την άμεση κατασκευή σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με LNG και CNG.

Η BlueFuel ιδρύθηκε το 2021 με στόχο την ανάπτυξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG, με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «ελίν» και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ, επιδιώκει να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Blue Grid ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην εμπορία LNG και καθαρών καυσίμων στις αγορές της  Ελλάδας, της ΝΑ Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου. Πρόσφατα η Blue Grid ένωσε τις δυνάμεις της με την Molgas Energy Holding, η οποία εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης. Η Blue Grid αποτελεί την πρώτη εταιρεία με αποκλειστική στόχευση την τροφοδοσία καθαρών καυσίμων, και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αναπτύξει την πρώτη ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα LNG στην περιοχή. Προτεραιότητα για την εταιρεία αποτελούν οι κλάδοι της βιομηχανίας, ιτης ναυτιλίας και των μεταφορών.

 

Προηγούμενο άρθροΗ nrg εξαγοράζει το 60% της Automotive Solutions
Επόμενο άρθρο“Upgrade Now”: Αναβάθμιση εξοπλισμού Citroën C3 Aircross