Η Swarco και η Monotch ηγούνται μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας επέκτασης των υπηρεσιών Συνεργατικής, Συνδεδεμένης και Αυτοματοποιημένης Κινητικότητας (CCAM) μεγάλης κλίμακας.

Αυτή η πρωτοβουλία υπόσχεται να παρέχει στις πόλεις και τις οδικές αρχές παγκοσμίως ευκολότερη και απλούστερη προσέγγιση στις CCAM χάρη στα πακέτα λύσεων plug-and-play που σχεδιάστηκαν για ασφαλέστερη, πιο πράσινη, πιο συμπεριληπτική και αποτελεσματικότερη κινητικότητα. Γι’ αυτό, η Swarco και η Monotch επενδύουν από κοινού σε ένα δωρεάν πακέτο για πόλεις και οδικές αρχές που καταργεί τα εμπόδια ανάπτυξης CCAM μεγάλης κλίμακας.

Η διαδικασία ξεκίνησε όταν η Swarco και η Monotch συναντήθηκαν ως ανταγωνιστές σε ορισμένες κατηγορίες της αλυσίδας αξίας CCAM. Αντί να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι δύο εταιρείες αντελήφθησαν την δυνατότητα συνέργειας εάν συνδύαζαν τα δυνατά τους σημεία. Έτσι κατέληξαν συναγωνιστές από ανταγωνιστές, με το σύστημα υψηλής ποιότητας ανταλλαγής δεδομένων της Monotch και το πλούσιο χαρτοφυλάκιο ITS της Swarco (ευρέως εγκατεστημένο) και ευρεία γνώση του τομέα. «Είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε αυτήν την συνεργασία με τη Monotch», δήλωσε ο Christoph Stögerer, Αντιπρόεδρος Προϊόντων & Λύσεων ITS της Swarco. «Από κοινού, όχι μόνο αναδιαμορφώνουμε το τοπίο της CCAM, αλλά θέτουμε και νέο πρότυπο συνεργασίας στον κλάδο». Απηχώντας αυτό το συναίσθημα, ο Menno Malta, CEO της Monotch, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας, λέγοντας: «Η συνεργασία μας με τη Swarco συνιστά κομβικό σημείο εξέλιξης της CCAM. Συνδυάζουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε απτές προόδους στην τεχνολογία CCAM, ενισχύοντας τις εμπειρίες κινητικότητας των χρηστών του ευρωπαϊκού οδικού δικτύου».

Βασικός παράγοντας επιτυχίας της συνεργασίας είναι η πρακτική προσέγγιση: κατά τη διάρκεια της ετήσιας Fast Prototyping Week της Swarco επιτεύχθηκαν τεχνικές εξελίξεις ενσωμάτωσης των δύο λύσεων, βάσει πραγματικών συστημάτων κυκλοφορίας από την Φινλανδία και τη Γερμανία. Επιπλέον, η ομάδα ανέπτυξε λειτουργικό σύστημα με ενδείξεις σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της απόδοσης και των αποτελεσμάτων υπηρεσίας CCAM.

Η Tampere (Φινλανδία) επελέγη ως αρχικό σημείο εκκίνησης και αυτή η στρατηγική κίνηση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Swarco και της Monotch για συνεργασία και ανάπτυξη λύσεων CCAM στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δωρεάν πακέτο παρέχει στις πόλεις τις βασικές προϋποθέσεις για έξυπνες και συνδεδεμένες διασταυρώσεις (έτοιμη υποδομή CCAM – ενημερώσεις ελεγκτών, διαλειτουργικότητα, ανταλλαγή δεδομένων, κ.λπ.), αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία αμφοτέρων των μερών και λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της πληροφορικής, όπως διαλειτουργικότητα, χρήση ανοικτών προτύπων, ασφάλεια κυβερνοχώρου και ιδιωτικότητα. Οι πόλεις και οι οδικές αρχές μπορούν να έχουν απρόσκοπτη μετάβαση σε προηγμένες λύσεις CCAM, νέες δυνατότητες καινοτομίας, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα.

Φωτογραφία: Swarco 

Προηγούμενο άρθροΜια νομική υπόθεση θα αυξήσει την πίεση για ηλεκτροκίνηση
Επόμενο άρθροΗ Nissan παρουσιάζει 4 πρότυπα στην Auto China 2024