Η Mercedes Benz Vans και η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian, ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου κατανόησης στρατηγικής συνεργασίας για την παραγωγή ηλεκτρικών βαν.

Με την επιφύλαξη της σύναψης οριστικών δεσμευτικών συμφωνιών των ενδιαφερομένων μερών και των σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων, οι εταιρείες θα ιδρύσουν νέα κατασκευαστική κοινοπραξία με σκοπό να επενδύσουν και να διαχειριστούν εργοστάσιο στην Ευρώπη για την παραγωγή μεγάλων ηλεκτρικών βαν σε λίγα χρόνια. Στόχος είναι η κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών, αξιοποιώντας υπάρχουσα εγκατάσταση της Mercedes Benz στην Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη.

Η κοινοπραξία αντιπροσωπεύει τους κοινούς τους στόχους: και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κλιμακώσουν γρήγορα την παραγωγή ηλεκτρικών βαν προς υποστήριξη της παγκόσμιας μετάβασης σε καθαρότερες μεταφορές. Συνεργαζόμενες, θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις λειτουργικές συνέργειες και να αυξήσουν σημαντικά την οικονομική απόδοση ώστε να καταστούν τα βαν πιο προσιτά για τους επαγγελματίες, βάσει συνολικού κόστους ιδιοκτησίας/χρήσης.

RJ Scaringe, CEO της Rivian

Ο RJ Scaringe, CEO της Rivian, δήλωσε: «Η Rivian δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τον κόσμο να αποστασιοποιηθεί από την χρήση ορυκτών καυσίμων, δημιουργώντας ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Είμαστε ευτυχείς για την συνεργασία μας με την Mercedes Benz σε αυτό το έργο. Είναι από τις πιο γνωστές και σεβαστές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και πιστεύουμε πως από κοινού θα παράγουμε πραγματικά αξιόλογα ηλεκτρικά βαν που δεν θα βοηθήσουν μόνον τους πελάτες μας, αλλά και τον πλανήτη».

 

Mathias Geisen, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans

Ο Mathias Geisen, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans, δήλωσε από την πλευρά του: «Ως πρωτοπόρος στον τομέα των τοπικών μεταφορών χωρίς εκπομπές ρύπων, η Mercedes Benz Vans έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή και λειτουργία eVans από το 2010. Τώρα επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό σε πλήρως ηλεκτροκίνητο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Από το 2025, όλα τα βαν της νέας μας αρχιτεκτονικής VAN.EA θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Χαίρομαι που σε αυτόν τον μετασχηματισμό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Rivian – εξαιρετικά δυναμικό και εμπνευσμένο συνεργάτη με ισχυρή τεχνολογική θέση. Μοιραζόμαστε τις επενδύσεις και την τεχνολογία, όπως και την στρατηγική φιλοδοξία: την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού της αγοράς βαν με βιώσιμα και ανώτερα προϊόντα για τους πελάτες μας».

Προηγούμενο άρθροΗ Flying Spur Speed ολοκληρώνει τη νέα γκάμα Bentley
Επόμενο άρθροRecon – Wagoneer S: το ηλεκτρικό μέλλον της Jeep