Η Honda Motor Co., Ltd ανακοίνωσε τη σύναψη βασικής συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη λογισμικού με την KPIT Technologies Limited, έναν από τους μεγαλύτερους συνεργάτες ενσωμάτωσης λογισμικού στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας.

Στη σημερινή αγορά αυτοκινήτου, η διάδοση των ηλεκτροκίνητων, αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων επιταχύνεται, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ικανότητα ανάπτυξης λογισμικού το οποίο είναι απαραίτητο για τα εν λόγω οχήματα. Επιπλέον, η σημασία της ανάπτυξης λογισμικού αυξάνεται καθώς η εξέλιξη προϊόντων τα οποία βασίζονται στην έννοια της “κινητικότητας που καθορίζεται από το λογισμικό” επιταχύνεται για τη δημιουργία νέας αξίας μέσω προϊόντων και υπηρεσιών κινητικότητας επόμενης γενιάς.

Με δεδομένες τις παραπάνω τεχνολογικές τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Honda κατέληξε σε βασική συμφωνία συνεργασίας με την KPIT Technologies, μια εταιρεία με υψηλές δυνατότητες στην ανάπτυξη λογισμικού. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τα δυνατά σημεία που τις χαρακτηρίζουν, και συγκεκριμένα την αρχιτεκτονική λογισμικού και τις τεχνολογίες ελέγχου και ασφάλειας της Honda με τις δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού της KPIT Technologies, και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν νέα αξία που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μέσω του λογισμικού. Με βάση αυτή τη συνεργασία, η KPIT Technologies σχεδιάζει να αυξήσει κοντά στους 2.000 τον αριθμό των ειδικών της στην ανάπτυξη λογισμικού συστημάτων οχημάτων έως το 2030.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη λογισμικού στους ακόλουθους τομείς.
・Λειτουργικό σύστημα (για την ηλεκτρική/ηλεκτρονική (EE) αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς)
・ Ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης κίνησης
・ Προηγμένη ασφάλεια και αυτοματοποιημένη οδήγηση
・ IVI (In vehicle infotainment ) και συνδεδεμένες τεχνολογίες

Η KPIT Technologies Limited ιδρύθηκε το1990. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Pune της Ινδίας και ασχολείται με υπηρεσίες ανάπτυξης/ενσωμάτωσης επιχειρηματικού λογισμικού για την παγκόσμια βιομηχανία κινητικότητας. Απασχολεί 10.490 άτομα. Εκπρόσωπος, Συνιδρυτής και CEO της εταιρείας είναι ο Kishor Patil.

Προηγούμενο άρθροΗ Divitec συνεργάζεται με τις Lexgo και Momodesign
Επόμενο άρθροChargespot, ενίσχυση του δικτύου με ταχυφορτιστές DC 25kW