Η Tesla και η Intersect Power ανακοίνωσαν σύμβαση για Megapacks 15,3 GWh, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών της Tesla, για υποστήριξη των έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης της Intersect Power έως το 2030.

Αυτή η συμφωνία, σε συνδυασμό με προηγούμενες δεσμεύσεις, καθιστά την Intersect Power έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές και διαχειριστές Megapacks παγκοσμίως, με αποθήκευση ενέργειας ευρείας κλίμακας σχεδόν 10 GWh που θα αναπτυχθεί μέχρι τα τέλη του 2027.

Η Tesla έχει προμηθεύσει στο παρελθόν Megapacks για το βασικό έργο της Intersect Power για εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας + αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας 2,4 GWh σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. Η Intersect Power σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πάνω από το ήμισυ της νέας παραγγελίας Megapacks για τέσσερα έργα στην Καλιφόρνια και το Τέξας που προβλέπεται να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη του 2027, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων μπαταριών στη χώρα. Το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί στο επόμενο έργο ηλιακής ενέργειας + αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της Intersect Power, που θα πραγματοποιηθεί το 2028-30.

«Η Intersect εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός συνεργάτης και η εξειδίκευσή της σε συνδυασμό με την δραστηριότητα plug-and-play της κάθετοποιημένης τεχνολογίας της Tesla επιτρέπει τη βελτίωση της ανθεκτικότητας του δικτύου και την ευρύτερη ενοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Mike Snyder, Senior Director της Tesla Energy.

«Ουδείς διαθέτει την εμπειρία της Tesla στην τεχνολογία αποθήκευσης», δήλωσε ο Sheldon Kimber, CEO της Intersect Power. «Αυτή η συνεργασία είναι το θεμέλιο ενός από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα έργα αποθήκευσης στη χώρα της Intersect Power. Το franchise αποθήκευσης συμπληρώνει τέλεια την επέκταση παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπεται να υπερτριπλασιάσει το μέγεθος της εταιρείας μας την επόμενη τριετία».

Η Intersect Power αναπτύσσει και διαχειρίζεται μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο ευέλικτα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) της χώρας στις εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας + αποθήκευσής της στο Τέξας και την Καλιφόρνια. Τα Megapacks που θα εγκατασταθούν στα έργα της έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2025 και το 2026 και θα παραχθούν στο Megafactory της Tesla, στο Lathrop της Καλιφόρνια.

Η Intersect Power διαθέτει Megapacks 2,4 GWh της Tesla σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. Περιλαμβάνονται 1 GWh σε λειτουργία στην εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας + αποθήκευσης Oberon και 448 MWh σε λειτουργία στην εγκατάσταση Athos III στην Καλιφόρνια. Η Intersect Power εγκαθιστά επιπλέον 1 επιπλέον GWh Tesla Megapacks στις εγκαταστάσεις Radian και Lumina στο Τέξας, οι οποίες θα είναι πλήρως λειτουργικές εντός του έτους.

Φωτογραφία: Intersect Power

Προηγούμενο άρθροΤο Volvo Group το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Επόμενο άρθροΈρευνα της Dataforce για τα καθήκοντα στόλου