Uwe Hochgeschurtz (αριστερά), COO της Stellantis και Konstantin Sixt, Co-CEO της SIXT

Οι εταιρείες SIXT και Stellantis κατέληξαν σε συμφωνία για την αγορά 250.000 οχημάτων, θέτοντας τα θεμέλια για περαιτέρω παγκόσμια επέκταση.

Ο πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας πολυτελείας SIXT και η Stellantis, από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, βάσει της οποίας η SIXT θα αγοράσει 250.000 οχήματα για τον στόλο της ενοικίασης της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, την επόμενη τριετία. Οι πρώτες σημαντικές παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι πελάτες της SIXT θα διαθέτουν μια ελκυστική επιλογή οχημάτων των μαρκών της Stellantis, συμπεριλαμβανομένων των Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall και Maserati. Οι παραδόσεις στην SIXT θα περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες, από αυτοκίνητα πόλης έως SUV, βαν και φορτηγά (7 και 9 θέσεων), καθώς και πλήρη γκάμα τύπων κινητήρων (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας) και την πλέον πρόσφατη τεχνολογία λογισμικού και συστημάτων ψυχαγωγίας.

Συγκεκριμένες ποσότητες, συνθέσεις και ημερομηνίες παράδοσης πέραν όσων έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2024 θα συμφωνηθούν μεταξύ των δύο εταιρειών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του στόλου και τη ζήτηση.

Επιπλέον, η Stellantis και η SIXT θα εξετάσουν πιθανές συνεργασίας σε διάφορες περιοχές του κόσμου και με την εταιρεία δεδομένων της Stellantis (DaaS), Mobilisights, για παροχή και ανάπτυξη πακέτων δεδομένων για καινοτόμα προϊόντα, εφαρμογών business-to-business και υπηρεσιών προς την SIXT. Με τις παραδόσεις της Stellantis, το πλήθος των πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων του στόλο της SIXT θα αυξηθεί σημαντικά και ως εκ τούτου και τα οχήματα τα οποία θα μεταδίδουν μέσω τηλεμετρίας δεδομένα, όπως στάθμη καυσίμου και διανυθέντα χιλιόμετρα. Αυτό θα επιτρέψει στη SIXT να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες των υποκαταστημάτων προς όφελος των πελατών.

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, δήλωσε: «Με αυτήν την κοινή ανακοίνωση με την SIXT, εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας παροχής στον πελάτη καθαρής, ασφαλούς και οικονομικής μετακίνησης με πρωτοποριακά οχήματα και τεχνολογία. Με τις εμβληματικές μάρκες μας, προσφέρουμε οχήματα για σχεδόν σε κάθε ανάγκη, τιμή και τρόπο διαβίωσης. Η συνεργασία με τη SIXT παρέχει τη δυνατότητα στους σημερινούς και δυνητικούς πελάτες της Stellantis να γνωρίσουν τις νεότερες προσφορές μας με τα πλέον προηγμένα συστήματα κίνησης, συνδεσιμότητας και άνεσης. Πρόκειται για το απόλυτο test drive και την σημαντικότερη δοκιμασία για εμάς τα επόμενα χρόνια, καθώς η Stellantis μετασχηματίζεται σε τεχνολογική εταιρεία βιώσιμης κινητικότητας».

Ο Konstantin Sixt, Co-CEO της SIXT, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να παραλάβουμε μεγάλο αριθμό ελκυστικών οχημάτων των εμβληματικών μαρκών της Stellantis. Αυτή η συμφωνία με έναν προοδευτικό συνεργάτη πλήρους εμβέλειας υπογραμμίζει την υπόσχεσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες μετακίνησης τους. Μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή στρατηγική μας ‘EXPECT BETTER’ ενόσω έχουμε ήδη επιτύχει παγκόσμια αύξηση εσόδων σχεδόν 20% το πρώτο εννεάμηνο του 2023. Αυτή η επιδίωξη ισχύει για τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αγορά ενοικιαζόμενων στον κόσμο και την πιο σημαντική για την ανάπτυξη της εταιρείας μας».

Αμφότερες οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί να καταστήσουν την κινητικότητα πιο βιώσιμη. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, η Stellantis ανακοίνωσε τη φιλοδοξία να επιτύχει μείγμα πωλήσεων 100% ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) στην Ευρώπη και 50% επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030 Προς επίτευξη αυτών των στόχων, η εταιρεία εξασφαλίζει χωρητικότητα μπαταριών περίπου 400 GWh. Η Stellantis βρίσκεται σε καλό δρόμο για πλήρη απανθρακοποίηση έως το 2038, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών.

Η συμφωνία προμήθειας οχημάτων Stellantis με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV), συνάδει με τον στόχο της SIXT για σημαντική μείωση του αποτυπώματος CO2 του στόλου της (συμπεριλαμβανομένου του στόχου για ποσοστό 70%-90% ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2030). Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσέγγισης της SIXT για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, πέραν της επένδυσης σε δική της υποδομή φόρτισης και περαιτέρω επέκτασης της εφαρμογής SIXT σε οικοσύστημα προσφορών βιώσιμης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εκατοντάδες χιλιάδες δημόσια σημεία φόρτισης και της μείωσης των εκπομπών CO2 των υποκαταστημάτων και εγκαταστάσεων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Προηγούμενο άρθροΕπιτυχημένο το λανσάρισμα της MG το 2023 στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑρχίζουν οι παραδόσεις του νέου Ford Transit Courier