Το Deutsche Post DHL Group υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Ford Pro για επιτάχυνση της ανάπτυξης ηλεκτρικών βαν.

Η διεθνής εταιρεία logistics θα αποκτήσει περισσότερα από 2.000 ηλεκτρικά βαν παράδοσης παγκοσμίως εντός του επόμενου έτους.

Τηλεματική και φόρτιση

Η συμφωνία περιλαμβάνει πρόσβαση στο συνδεδεμένο πρόγραμμα E-Telematics της Ford Pro, καθώς και σε λύσεις φόρτισης.

Η Deutsche Post DHL δεσμεύτηκε να δαπανήσει 7 δισ. ευρώ εντός της δεκαετίας προς επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα, εξηλεκτρίζοντας το 60% του στόλου παραλαβής και παράδοσης έως το 2030.

Η Anna Spinelli, Επικεφαλής Προμηθειών και Κινητικότητας του Deutsche Post DHL Group, δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση των logistics τελικής παράδοσης είναι σημαντικός παράγοντας για την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων μας. Η προσθήκη 27.000 νέων Ford E-Transit στον παγκόσμιο στόλο μας ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά μας παροχής πράσινων υπηρεσιών παράδοσης. Η συνδυασμένη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων αναγκών logistics θα προωθήσει περαιτέρω την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας».

Ο στόλος παρέλαβε ήδη τα πρώτα Ford E-Transit σε πολλές χώρες, όπως Βουλγαρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Deutsche Post DHL υπέγραψε επίσης συμφωνία με την Ford Pro για την προμήθεια οχημάτων εξοπλισμένων με ειδικό κιβώτιο, για αστικές διανομές στη Γερμανία. Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία θα προμηθεύσει την Deutsche Post DHL με οχήματα δοκιμών και υπηρεσίες καταγραφής και ελέγχου, στο πλαίσιο διερεύνησης διεθνούς επέκτασης της συνεργασίας τους.

Ο στόχος μηδενικών εκπομπών της Ford

Ο Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro Ευρώπης, δήλωσε: «Η Ford Pro και το Deutsche Post DHL Group διακατέχονται από το όραμα ευρύτερης βιωσιμότητας και την δέσμευση σε ηλεκτροκίνητες λύσεις και αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα για εκατομμύρια παραδόσεις με ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως. Το E-Transit είναι το επαγγελματικό EV με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και από τον Ιούνιο και στην Ευρώπη, που σημαίνει πως το αμιγώς ηλεκτρικό βαν των 2 τόνων βοηθά πολύ αυτήν την φιλοδοξία».

Η Ford στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων των νέων οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2035, παράλληλα με την ουδετερότητα άνθρακα των ευρωπαϊκών της εγκαταστάσεων, logistics και προμηθευτών της.

Προηγούμενο άρθροFord Kuga: Στην κορυφή της κατηγορίας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟδική Ασφάλεια: Διμερής συνεργασία Ελλάδος – Αλβανίας