Η Stellantis, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου Dare Forward 2030, υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο για την κατασκευή οχημάτων στη Ν. Αφρική. 

Η Stellantis υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με την Industrial Development Corporation (IDC) και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού (DTIC) για ανάπτυξη μονάδας παραγωγής στη Ν. Αφρική. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού, Ebrahim Patel και παρέστησαν οι κ. TP Nchocho, CEO της IDC, Samir Cherfan, COO Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Stellantis και ο Leslie Ramsoomar, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis Νότιας Αφρικής.

«Είμαι ευτυχής που η Stellantis επεκτείνει το βιομηχανικό της αποτύπωμα στη Ν. Αφρική», δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού. «Πρόκειται για μεγάλη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με πολλές γνωστές μάρκες. Η Ν. Αφρική συνιστά εξαιρετικό επενδυτικό προορισμό με σημαντική ικανότητα κατασκευής αυτοκινήτων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την Stellantis, για να μπορέσει η εταιρεία να δημιουργήσει εργοστάσιο που θα διευρύνει την παραγωγική μας ικανότητα και θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας».

“Πρόκειται για σημαντικό βήμα στο στρατηγικό μας σχέδιο Dare Forward 2030, για ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και σημαντικού παίκτη στη Ν. Αφρική”, δήλωσε ο Samir Cherfan της Stellantis. «Το εργοστάσιο παραγωγής στη Ν. Αφρική θα αποτελεί νέο δομικό στοιχείο της στρατηγικής μας εκβιομηχάνισης, που περιλαμβάνει σχέδιο πώλησης ενός εκατομμυρίου οχημάτων στην περιοχή έως το 2030, με 70% περιφερειακή αυτονομία παραγωγής και θα μας φέρει πιο κοντά στις ανάγκες των πελατών μας στην περιοχή».

Το εργοστάσιο παραγωγής σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε Ειδική Οικονομική Ζώνη (SEZ) της Ν. Αφρικής. Στόχος είναι η ολοκλήρωσή του έως το 2025.

«Ένας επενδυτικός εταίρος όπως η Stellantis αποτελεί καταπληκτική ευκαιρία για τη Ν. Αφρική», δήλωσε ο CEO της IDC. «Οι επιδόσεις της σε εργοστάσια παραγωγής σε όλο τον κόσμο είναι εντυπωσιακή και προσβλέπουμε σε μια κοινοπραξία με την κατασκευή ενός επιτυχημένου εργοστασίου στη Ν. Αφρική. Άλλο ένα βήμα προς επίτευξη του στόχου μας για τοπική παραγωγή ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων».

Προηγούμενο άρθροRenault Sport: Πάθος για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων
Επόμενο άρθροJ.D. Power 2023: Η ικανοποίηση από τα νέα EV