Νέα επένδυση της Stellantis στις εγκαταστάσεις της Kenitra. Η εταιρεία ανακοίνωσε επένδυση άνω των 300 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Μαρόκο, με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας και εφαρμογής της πλατφόρμας «έξυπνου αυτοκινήτου».

Η ενισχυμένη χωρητικότητα συμβαδίζει με τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με ικανότητα παραγωγής ενός εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως έως το 2030 και 70% επίτευξη τοπικής αυτοδυναμίας, όπως αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο Dare Forward 2030 της Stellantis.

Η ανακοίνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιομηχανικής Συμφωνίας που ξεκίνησε το 2015 μεταξύ της Stellantis και της κυβέρνησης του Μαρόκου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα.

Από τα εγκαίνια, το 2019, το εργοστάσιο της Kenitra τηρεί τις δεσμεύσεις της Στρατηγικής Βιομηχανικής Συμφωνίας και βελτιώνει διαρκώς την αποτελεσματικότητα και την ποιότητά του.

Βάσει της παρούσας ανακοίνωσης, το εργοστάσιο θα διπλασιάσει την παραγωγική του ικανότητα, φτάνοντας τα 400.000 οχήματα ετησίως και τα 50.000 εξαρτήματα ηλεκτρικής κινητικότητας: Citroën Ami και Opel Rocks-e. Η πλατφόρμα «έξυπνου αυτοκινήτου» θα υποστηρίξει περαιτέρω τα προϊόντα Stellantis και θα καλύψει το 40% των προσφορών κινητικότητας στην περιοχή έως το 2030.

Η επένδυση της Stellantis στην Kenitra θα δημιουργήσει περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Από περιβαλλοντική άποψη, το εργοστάσιο συνιστά πρότυπο βελτιστοποίησης ενέργειας με χαμηλή κατανάλωση ανά παραγόμενο όχημα (425 KWh/όχημα) και σύντομα θα αποκτήσει πρόσβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Μαρόκου.

«Η παγκόσμια φιλοδοξία της Stellantis θα ενισχυθεί από τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, που έχει σκοπό τη δημιουργία ενός τρίτου κέντρου εταιρικής δραστηριότητας, πέραν της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Πιστεύω πως οι περιφερειακές μας ομάδες θα επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη με ηγετική θέση στην αγορά και διψήφιο περιθώριο κέρδους και πρωτοπορία στην ενεργειακή μετάβαση. Στη Stellantis, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή κινητικότητα».

Προηγούμενο άρθροJ.D. Power: Πρώτη στις premium η Alfa Romeo
Επόμενο άρθροJeep Grand Cherokee 4xe, το πιο “πράσινο” στις ΗΠΑ