Η Stellantis λανσάρει το MyTasks, πρωτοπόρο εργαλείο στον κλάδο για fleet managers, που επιτρέπει επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, ανάθεση εργασιών και ενημερώσεις κατάστασης στο πεδίο μέσω του  συστήματος infotainment του οχήματος.

Το MyTasks της Stellantis παρέχει οφέλη τόσο στους οδηγούς, όσο και στους fleet managers. Οι οδηγοί δεν χρειάζονται κινητό τηλέφωνο, μειώνοντας έτσι τους περισπασμούς και οι fleet managers δεν χρειάζονται εξοπλισμό δευτερογενούς αγοράς, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.

Η εφαρμογή είναι καινοτόμος και κατοχυρωμένη διεπαφή μεταξύ διαχειριστή και οδηγού και αξιοποιεί τις ασύρματες δυνατότητες και ενημερώσεις. Μέσω ασύρματης ενημέρωσης, το MyTasks θα παρέχεται και στα υπάρχοντα οχήματα Stellantis που διαθέτουν συμβατή τεχνολογία επικοινωνίας και ανάλογα συστήματα infotainment.

Το MyTasks επιτρέπει στους fleet managers ή στους αποστολείς να αναθέτουν εργασίες ή να αλλάζουν τα χρονοδιαγράμματα οδηγών μέσω διαδικτυακής πύλης. Στη συνέχεια, οι οδηγοί λαμβάνουν άμεση ειδοποίηση των εργασιών μέσω μηνύματος στην οθόνη infotainment του οχήματος. Το συνδεδεμένο σύστημα επιτρέπει στους οδηγούς να δίνουν τον καθορισμένο προορισμό τους στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος για χάραξη διαδρομής και αναφέρει στους αποστολείς την κατάσταση κάθε εργασίας.

“Ένα πρωτοποριακό εργαλείο όπως το MyTasks προκύπτει όταν βάζουμε τις ανάγκες των πελατών μας υπεράνω όλων”, δήλωσε ο επικεφαλής λογισμικού της Stellantis, Yves Bonnefont. «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας B2B επιδιώκουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των οδηγών και των στόλων τους και εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες των οχημάτων μας για να περιορίσουμε τους πιθανούς περισπασμούς και να παρέχουμε βασικές πληροφορίες προς διευκόλυνση του έργου τους».

Η Free2move θα το επισυνάψει στην εμπορική της προσφορά, ολοκληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές λύσεις, όπως την Προληπτική Συντήρηση και την Connect Fleet. Η υπηρεσία μπορεί επίσης να διατεθεί μέσω ενσωμάτωσης API σε όλους τους συνεργάτες B2B που διαθέτουν ήδη εργαλείο προγραμματισμού καθημερινών δραστηριοτήτων στόλου. Η Pro One, η Επιχειρησιακή Μονάδα Επαγγελματικών Οχημάτων της Stellantis, θα είναι η πρώτη που θα προσφέρει αυτήν την τεχνολογία. Το MyTasks θα είναι διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στην Ευρώπη για συμπαγή και μεσαίου μεγέθους βαν των Citroën, Fiat Professional, Opel, Peugeot και Vauxhall. Η διαθεσιμότητα θα επεκταθεί εντός του τρέχοντος έτους στα μεγάλα βαν και σε συμβατά επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη και σε επαγγελματικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική.

Προηγούμενο άρθροNeue Klasse: Αποθήκευση ενέργειας στα EV
Επόμενο άρθροΗ νέα Mercedes-AMG GT 43 Coupé