Stellantis: επενδύει 130 εκατ. ευρώ για το νέο Opel BEV

Η Stellantis ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 130 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του Eisenach, που παράγει το compact SUV Opel Grandland, για την παραγωγή του διαδόχου οχήματος BEV στην νέα πλατφόρμα STLA Medium.

Η παραγωγή του νέου BEV έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η προσθήκη ενός BEV στην παραγωγή του Eisenach υποστηρίζει την τολμηρή δέσμευση της Opel για αμιγώς ηλεκτρική γκάμα προϊόντων έως το 2028 στην Ευρώπη. Το Opel Grandland που παράγεται σήμερα στο Eisenach περιλαμβάνει και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Eisenach, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1992 με την παραγωγή του Opel Astra, βρίσκεται στην πολιτεία της Θουριγγίας, στην κεντρική Γερμανία. Το 2022 το εργοστάσιο γιόρτασε την 30η επέτειό του με ημερήσια εκδήλωση, επ’ ευκαιρία της παραγωγής 3,7 εκατομμυρίων οχημάτων.

Η επένδυση στο Eisenach αποτελεί σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, με μείωση εκπομπών CO2 κατά το ήμισυ έως το 2030, έναντι του 2021 και πλήρη απανθρακοποίηση έως το 2038, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών. Οι βασικοί στόχοι του Dare Forward 2030 προβλέπουν επίσης το 100% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι BEV μέχρι το τέλος της δεκαετίας, τον διπλασιασμό των Καθαρών εσόδων έως το 2030 (έναντι του 2021) και την διατήρηση διψήφιων περιθωρίων προσαρμοσμένων λειτουργικών εσόδων καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας, με στόχο να καταστεί πρωτοπόρος στην ικανοποίηση πελατών σε προϊόντα και υπηρεσίες, σε όλες τις αγορές έως το 2030.

Η Stellantis επενδύει πάνω από 30 δισ. ευρώ έως το 2025 σε ηλεκτροκίνηση και λογισμικό για BEV που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Συμφωνήθηκε ο νέος κανονισμός AFIR
Επόμενο άρθροΠόλεμος τιμών αυτοκινήτων στην Κίνα