Σταθμοί φόρτισης υψηλής ισχύος της Mercedes-Benz

Η ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος της Mercedes-Benz προχωρά, οι πρώτοι σταθμοί ανοίγουν το φθινόπωρο. 

  • Άνοιγμα των πρώτων σταθμών στην Ατλάντα (ΗΠΑ), στο Chengdu (Κίνα) και στο Mannheim (Γερμανία) το τέταρτο τρίμηνο του 2023
  • Η MercedesBenz σχεδιάζει επέκταση του παγκόσμιου δικτύου ταχυφόρτισης σε πάνω από 2.000 σημεία έως το τέλος του 2024
  • Παγκόσμια επέκταση μέχρι το τέλος της δεκαετίας: πάνω από 10.000 φορτιστές υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Κίνα και άλλες βασικές αγορές

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης υψηλής ισχύος της Mercedes-Benz ανοίγουν το φθινόπωρο, υλοποιώντας τα σχέδιά της για παγκόσμια υποδομή. Από τον Οκτώβριο, οι πρώτοι κόμβοι φόρτισης θα τεθούν σε λειτουργία στην Ατλάντα (ΗΠΑ), στο Τσενγκντού (Κίνα) και στο Μάνχαϊμ (Γερμανία). Μέχρι το τέλος του 2024 σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω το παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης σε πάνω από 2.000 σημεία υψηλής ισχύος. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία άνω των 2.000 κόμβων με περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι κόμβοι φόρτισης της Mercedes-Benz με μια ματιά

Με αυτό το δίκτυο φόρτισης, η Mercedes-Benz θέτει νέα πρότυπα ταχείας, πρακτικής και βιώσιμης φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Αναλόγως περιοχής, οι σταθμοί φόρτισης παρέχουν φόρτιση έως και 400 kW, μέσω των αντίστοιχων στάνταρ συστημάτων φόρτισης CCS1, CCS2, NACS και GB/T. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση φόρτισης, κάθε όχημα μπορεί να φορτιστεί στη μέγιστη ισχύ του. Αυτό μειώνει τον χρόνο φόρτισης στο ελάχιστο.

Κατά την επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασης κόμβων φόρτισης, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία των πελατών. Οι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται σε περιοχές έντονης κυκλοφορίας και σε επιλεγμένες αντιπροσωπείες Mercedes-Benz και διαθέτουν και άλλες παροχές, όπως αναψυκτικά, σνακ και τουαλέτες. Για την ασφάλειά τους, είναι εξοπλισμένοι με κάμερες. Σε επιλεγμένες τοποθεσίες, υπάρχει κατάλληλος φωτισμός και συστήματα LED που παρέχουν πληροφορίες για την διαθεσιμότητα του σημείου φόρτισης και την κατάσταση φόρτισης του οχήματος. Τα στέγαστρα των κόμβων παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Το δίκτυο φόρτισης είναι διαθέσιμο για όλες τις μάρκες. Οι πελάτες της Mercedes-Benz απολαμβάνουν ειδικών προνομίων, όπως τη δυνατότητα κράτησης σημείου φόρτισης μέσω της υπηρεσίας Mercedes-Benz me Charge, για μείωση του χρόνου αναμονής. Το δίκτυο φόρτισης της Mercedes-Benz θα ενσωματωθεί απρόσκοπτα και θα συμπληρώσει τα πάνω από 1,3 εκατομμύρια παγκόσμια σημεία φόρτισης στα οποία έχουν ήδη πρόσβαση οι χρήστες. Με την πλοήγηση ηλεκτρικής νοημοσύνης της Mercedes-Benz, οι σταθμοί φόρτισης θα ενσωματωθούν απευθείας στο σχεδιασμό διαδρομών για να δείχνουν τον καλύτερο τρόπο φόρτισης. Για να καταστεί η εμπειρία φόρτισης ακόμα πιο πρακτική, οι σταθμοί θα προσφέρουν επιπλέον εξυπηρέτηση, όπως την υπηρεσία Plug & Charge. Αυτή η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Mercedes-Benz αυτοματοποίησης της διαδικασίας φόρτισης και πληρωμής, με την σύνδεση του καλωδίου φόρτισης.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ηλεκτρική κινητικότητα είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομή με αξιόπιστες και απλές επιλογές φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουμε ενεργά τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Με το Δίκτυο Φόρτισης Υψηλής Ισχύος Mercedes-Benz, επεκτείνουμε τις παγκόσμιες επιλογές και θέτουμε νέα πρότυπα στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να μεταβούν σε οχήματα μηδενικών εκπομπών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Franz Reiner, CEO της Mercedes-Benz Mobility AG.

Βιώσιμη κινητικότητα με πράσινη ενέργεια

Σύμφωνα με τη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική της “Ambition 2039”, η Mercedes-Benz δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να φορτίζουν με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, με την 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια του δικτύου της φόρτισης. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω συμβάσεων προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ή με πιστοποιημένη ανανεώσιμη ενέργεια από διαπιστευμένο προμηθευτή. Επιλεγμένοι κόμβοι φόρτισης θα είναι εξοπλισμένοι με ηλιακούς συλλέκτες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Παγκόσμια επέκταση φόρτισης

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την στρατηγική της «αμιγώς ηλεκτρικά» και δεσμεύεται για εξελιγμένες μορφές υποδομής φόρτισης, επενδύοντας σε παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης. Με την ανάπτυξη του δικτύου της φόρτισης υψηλής ισχύος, η Mercedes-Benz επεκτείνει περαιτέρω την υπάρχουσα προσφορά της. Σε αυτήν εντάσσεται και το ευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφόρτισης IONITY και η πρόσφατα ανακοινωθείσα κοινοπραξία με έξι κατασκευαστές για περαιτέρω επέκταση της υποδομής φόρτισης της Βόρειας Αμερικής. Το δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος της Mercedes-Benz συνιστά ένα επιπλέον βασικό στοιχείο της συνολικής στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Όλες οι δραστηριότητες του οικοσυστήματος φόρτισης εντάσσονται στην Mercedes-Benz Mobility AG.

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota Motor Europe εγκαινίασε το Toyota Open Labs
Επόμενο άρθροΗ BMW Vision Neue Klasse