Η Spotawheel, η ψηφιακή πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που κατατάσσεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη, «σήκωσε» πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η VentureFriends ηγήθηκε της χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή των Adevinta Ventures, UNIQA Ventures, Rockaway Ventures Fund, Velocity Partners, Endeavor Catalyst, FJ Labs, Collective Spark καθώς και άλλων θεσμικών επενδυτών.

Η Spotawheel αναπτύσσεται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρέχοντας έναν απλό, εύκολο και γρήγορο τρόπο αγοράς ενός αξιόπιστου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μέσα από τη μεγάλη της ποικιλία. Η εταιρεία έχει επιτύχει κορυφαίες θέσεις στην Πολωνία και την Ελλάδα και τώρα ξεκινά τη δραστηριότητά της στη Ρουμανία. Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες θα εισάγει και νέες online υπηρεσίες για τους καταναλωτές. Η εταιρεία είναι σε πορεία να φτάσει έσοδα 200 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, στοχεύοντας παράλληλα σε επέκταση επιπλέον έξι αγορών από το 2023 και μετά.

“Είναι καταπληκτικό που επιταχύνουμε το ταξίδι μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τοπίου των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, υποστηριζόμενοι από τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τους χρηματοδοτικούς μας εταίρους. Θέλουμε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία αυτοκινήτων σε εξαιρετική ποιότητα, προσφέροντάς τους τις καλύτερες επιλογές για να αποκτήσουν ή απλά να οδηγήσουν οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητα του στόλου μας. Τα Fintech προϊόντα που ετοιμάζουμε, όπως η νέα μας υπηρεσία συνδρομής για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ακολουθούν αυτή ακριβώς τη λογική. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε κάθε άτομο να οδηγεί πραγματικά σπουδαία και ασφαλή αυτοκίνητα.” δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.

Η Spotawheel αναμένει πενταπλασιασμό του στόλου της, ενώ επεκτείνει σημαντικά τη δυνατότητά της να ελέγξει και να προετοιμάσει έως και 50.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει πάνω από 700 νέες προσλήψεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητες της στη Γερμανία και σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Η Spotawheel εστιάζει στη διαφάνεια, επανασχεδιάζοντας ολόκληρη τη διαδικασία πώλησης και αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι ο εξειδικευμένος αλγόριθμος αξιολόγησης και αγοράς οχημάτων που έχει αναπτύξει, συνδυάζοντας αρμονικά τεχνολογίες αιχμής όπως Big Data και Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), με την τεχνογνωσία των ανθρώπων της. Η Spotawheel είναι σε θέση να προβλέπει τις τάσεις προσφοράς και ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην πανευρωπαϊκή αγορά, με ακρίβεια και ταχύτητα.

Η εταιρεία αναπτύσσει πλήρως το νέο online επιχειρηματικό μοντέλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με περισσότερο από το 60% των πελατών της να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα της online αγοράς. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παίκτες, η Spotawheel παρέχει ουσιαστικές λύσεις, προσφέροντας γραπτό τεχνικό έλεγχο 200+ σημείων, έως και 5 χρόνια εγγύηση, 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και παράδοση σε όλη τη χώρα.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε περαιτέρω την Spotawheel στην προσπάθειά της να επεκταθεί διεθνώς, αναβαθμίζοντας παράλληλα την τεχνολογία που χρησιμοποιεί όπως και το στόλο της. Η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών σε μια δομικά προβληματική αγορά, ενώ η προσπάθειά της να βελτιώσει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της είναι απαράμιλλη.” δήλωσε ο Γιώργος Δημόπουλος, Partner της VentureFriends.

 

 

Προηγούμενο άρθροΈξι ελληνικές πόλεις στις κλιματικά ουδέτερες έως το 2030
Επόμενο άρθροΝέο Ranger Raptor: πιο στιβαρό και επιβλητικό