Το Skoda KAROQ ξεπέρασε τις 500.000 πωλήσεις και έγινε το best-seller SUV της μάρκας και δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μετά την OCTAVIA, τους τελευταίους 18 μήνες.

To KAROQ έχει αναδειχθεί σε πολύ σημαντικό μοντέλο για την επιτυχία της Skoda τα τελευταία χρόνια, με τη μάρκα να κερδίζει το στοίχημα της εισόδου στα compact SUV. Από την κυκλοφορία του την άνοιξη του 2017, περισσότερα από 500.000 KAROQ έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής. Το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021, το KAROQ είναι το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις της Skoda και το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας συνολικά, μετά την OCTAVIA. Διθυραμβικές κριτικές και πλήθος βραβείων από έγκριτα ΜΜΕ συμπληρώνουν την πολύ θετική εικόνα για το μοντέλο. Σήμερα, το KAROQ διατίθεται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, με παραγωγικές μονάδες στην Τσεχία, τη Σλοβακία καθώς και στη Ρωσία και την Κίνα.

Το KAROQ εισήγαγε στην compact SUV κατηγορία τη νέα φιλοσοφία της μάρκας στο design, με κρυστάλλινα στοιχεία, δυναμικές φόρμες και σαφείς σχεδιαστικές γραμμές. Συνέχισε επίσης την παράδοση που δημιούργησε η Skoda για τα ονόματα των SUV της, να ξεκινούν με το γράμμα K και να τελειώνουν με το Q. Το όνομά του, παραπέμπει στη γλώσσα των αρχικών κατοίκων της Αλάσκας, των Alutiiq. Με τις compact διαστάσεις του, τη λειτουργία εκτός δρόμου, την υψηλή απόσταση από το έδαφος καθώς και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης, το KAROQ κυκλοφορεί το ίδιο άνετα σε αστικά περιβάλλοντα ή απαιτητικές χωμάτινες επιφάνειες. Με την εξαιρετική του ευρυχωρία και τον μεγάλο χώρο αποσκευών, είναι το ιδανικό όχημα για οικογένειες και πελάτες που θεωρούν το αυτοκίνητό τους μέρος του lifestyle τους. Τα προαιρετικά πίσω καθίσματα VarioFlex, που προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιβατών, είναι μόνο ένα από τα πολλά Simply Clever χαρακτηριστικά που προσφέρει. Στο συνολικό πακέτο, περιλαμβάνονται κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ακόμη καλύτερη άνεση και εξαιρετική συνδεσιμότητα.

Εκτός από ιδιαίτερα δημοφιλές στους πελάτες, το Skoda KAROQ χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον διεθνή ειδικό Τύπο, όπως αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα βραβεία που έχει κερδίσει από το ντεμπούτο του, το 2017. Τον πρώτο ήδη χρόνο των πωλήσεών του, το KAROQ βραβεύτηκε από τα πιο σημαντικά περιοδικά αυτοκινήτου στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά για την Skoda παγκοσμίως.

Η Auto Bild του απένειμε το «Χρυσό Τιμόνι» ως το καλύτερο μικρό SUV, ενώ το auto motor und sport τίμησε το KAROQ με το βραβείο “AUTONIS” για το compact SUV με το καλύτερο design. Το KAROQ βραβεύτηκε επίσης με το “Auto Trophy” της Auto Zeitung ως το καλύτερο SUV εισαγωγής στη Γερμανία, στην κατηγορία τιμών έως και 25.000 ευρώ, για τρία συνεχόμενα έτη, το 2017, 2018 και 2019. Το 2018 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου οχήματος εισαγωγής στα compact και off-road SUV στα βραβεία των αναγνωστών του auto motor und sport. Σε αυτά, προστέθηκαν τα βραβεία «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» σε Τσεχία, Ελλάδα και Ρωσία και το βραβείο «SUV της Χρονιάς» στη Βουλγαρία και στα «The Fleet News Awards» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το βραβείο «Εταιρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για τρία συνεχόμενα χρόνια, από το 2019 έως το 2021, από το γερμανικό περιοδικό εταιρικών αυτοκινήτων firmenauto (συνεργάτης του δικτύου Euro Mobility & Fleet Network στη Γερμανία, στο οποίο ανήκει τόσο το Fleet Europe όσο και το Fleet News), στη δημοφιλή κατηγορία των compact SUV και crossover.

Προηγούμενο άρθροΗ “πεμπτουσία” της δημιουργίας του Nissan Ζ
Επόμενο άρθροAbarth F595: Από τις πίστες της Formula 4 στους δρόμους