Η Škoda Auto επιταχύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και θα αυξήσει τη γκάμα BEV σε συνολικά έξι μοντέλα έως το 2026.

Η Škoda Auto εντείνει περαιτέρω τον ρυθμό της παρουσίασης νέων μοντέλων και τον μετασχηματισμό της όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Λανσάροντας τέσσερα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά οχήματα και δύο ανανεωμένα μοντέλα της οικογένειας Enyaq, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα BEV σε έξι μοντέλα έως το 2026. Η Škoda Auto θα έχει επενδύσει συνολικά 5,6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2027. Με ένα «Μικρό» BEV στην κατηγορία των μικρών SUV, το «Compact» με την επίσημη ονομασία του Elroq στην κατηγορία των compact SUV, ένα ευρύχωρο μοντέλο «Combi» και ένα επταθέσιο SUV «Space», η Škoda θα επεκτείνει σημαντικά και θα διαφοροποιήσει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων. Κατά τη διάρκεια της φάσης μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, τα μοντέλα με μοντέρνους και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό στυλοβάτη της γκάμας μοντέλων της Škoda. Με τις νέες γενιές των Superb και Kodiaq, τα ανανεωμένα Octavia, Kamiq και Scala καθώς και τα νέα μοντέλα BEV, η Škoda  θα προσφέρει σύντομα το πιο εκτενές  χαρτοφυλάκιο στην ιστορία της: συνδυάζοντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων και προσφέροντας στους πελάτες σε διαφορετικές αγορές το ιδανικό μοντέλο Škoda για κάθε γούστο και απαίτηση.

Ο Klaus Zellmer, Πρόεδρος του ΔΣ της Škoda Auto, σχολίασε: «Με έξι νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες έως το 2026, η Škoda Auto κινείται ακόμη πιο γρήγορα προς τη βιώσιμη, ηλεκτρική μετακίνηση. Μαζί με τα νέα και εξαιρετικά αποδοτικά συμβατικά και υβριδικά μοντέλα μας, προσφέρουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους – καλύπτοντας τις ανάγκες των υπαρχόντων και των νέων πελατών μας σε όλο τον κόσμο σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Ο Martin Jahn, Μέλος του ΔΣ της Škoda Auto για τις Πωλήσεις και το Marketing, πρόσθεσε: «Μέχρι το 2026, τα νέα μας ηλεκτρικά μοντέλα θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες οχημάτων που σχετίζονται με τους πελάτες μας στους οποίους θα παρέχουμε τα μέσα για να εξερευνήσουν τον κόσμο με στυλ αλλά και βιώσιμα, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη με προϊόντα που διαθέτουν το νέο μας Modern Solid σχεδιασμό».

Επιταχύνεται η παρουσίαση ηλεκτρικών μοντέλων: Σαφής οδικός χάρτης για την ηλεκτρική κινητικότητα

Η Škoda Auto είναι πλήρως αφοσιωμένη στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, με έξι νέα μοντέλα BEV να έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν έως το 2026. Τα Enyaq iV και Enyaq Coupé iV κυκλοφόρησαν με επιτυχία το 2020 και το 2022 αντίστοιχα ως τα δύο πρώτα μοντέλα της Škoda που βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group. Και τα δύο μοντέλα θα ανανεωθούν σημαντικά το 2025 για να αντικατοπτρίζουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα BEV της Škoda  στο μέλλον. Επιπλέον, μέχρι το 2026 θα υπάρχουν τέσσερα εντελώς νέα ηλεκτρικά οχήματα:

  • ένα «Small», το μελλοντικό βασικό μοντέλο στην κατηγορία A0,
  • ένα «Compact», ένας πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος του compact SUV Karoq, που ονομάζεται επίσημα Elroq,
  • ένα «Combi», που συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση της Škoda στα station wagon, και
  • ένα «Space», η έκδοση παραγωγής του 7θέσιου πρωτότυπου αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022, το οποίο θα ολοκληρώνει το άνω τμήμα της προϊοντικής γκάμας.

Το Combi, το πρώτο BEV της μάρκας με station wagon στυλ αμαξώματος, είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο. Ενσωματώνει τις βασικές αξίες της μάρκας και μεταφέρει τα δυνατά σημεία αυτού του δημοφιλούς στυλ αμαξώματος στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Όλα τα μοντέλα BEV θα διαθέτουν τη χαρακτηριστική γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid, η οποία υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το DNA της μάρκας: στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα.

Τα προηγμένα μοντέλα ΜΕΚ και PHEV θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό στυλοβάτη της προϊοντικής γκάμας

Τα οχήματα με προηγμένους και αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης (PHEV) θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό στυλοβάτη του χαρτοφυλακίου μοντέλων της εταιρείας κατά τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα. Πληρούν τις ανάγκες των πελατών καθώς οι αγορές μεταβαίνουν στην ηλεκτροκίνηση με διαφορετικές ταχύτητες. Για τη Škoda, η εστίαση είναι πάντα στις απαιτήσεις των πελατών σε όλες τις αγορές. Κατά τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία θα προσφέρει επομένως μια μεγάλη γκάμα προσιτών μοντέλων που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες μετακίνησης των αντίστοιχων πελατών τους – με ηλεκτρικό, συμβατικό ή plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο Renault Austral: διαδρομές επιβεβαίωσης
Επόμενο άρθροΤο 8o Φόρουμ Δελφών για τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης