Η Renault θα αποκαλύψει το ηλεκτρικό πρωτότυπο Twingo E-Tech για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Το Twingo E-Tech προορίζεται για εμπορική διάθεση το 2026 και αναμένεται να έχει τιμή χαμηλότερη των 20.000 €, εκπληρώνοντας την υπόσχεση της Renault για προσβασιμότητα στην ηλεκτρική κινητικότητα και ενίσχυση της «πράσινης» μετάβασης.

Οι ευρωπαϊκοί κατασκευαστές αυτοκινήτων βρίσκονται υπό όλο και αυξανόμενη πίεση από τις κινεζικές εταιρείες, οι οποίες διεισδύουν στην Ευρώπη με στόχο την αγορά χαμηλού κόστους. Παρά τις διεργασίες της ΕΕ για δασμούς στην εισαγωγή κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία έχουν επωφεληθεί από «άδικες επιδοτήσεις» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι κινέζοι κατασκευαστές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και παραγωγικές διαδικασίες στην Ευρώπη έτσι ώστε να αποφύγουν τους δασμούς εισαγωγής.

Ήδη η Leapmotor διαθέτει στην Ελλάδα το οικονομικό EV T03 στην τιμή των μόλις €20.900 (€15.844 με την κρατική επιδότηση) – με προγραμματισμένη παραγωγή σε εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία.

Προηγούμενο άρθροΤο 2025 η νέα γενιά Jeep Compass
Επόμενο άρθροΝέο Nissan Magnite: Ένα SUV για την Ινδία και όχι μονον