Το Nissan Qashqai είναι επίσημα το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022 και το πρώτο μοντέλο βρετανικής κατασκευής που βρίσκεται στην κορυφή του διαγράμματος με τις ετήσιες πωλήσεις για 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν  από την Ένωση Κατασκευαστών & Εμπόρων Αυτοκινήτων, το Qashqai, που έχει σχεδιαστεί στο Paddington και κατασκευάζεται στο Sunderland, είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες  πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους τελευταίους 12 μήνες.

Συνολικά 42.704 νέα Qashqai παραδόθηκαν από τις  αντιπροσωπείες της Nissan σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, με τις πωλήσεις μόνο για τον Δεκέμβριο να έχουν ανέλθει στο εντυπωσιακό νούμερο των 3.506 αυτοκινήτων.

Για να γιορτάσει το επίτευγμα, η Nissan κατασκεύασε  ένα αποκλειστικό Qashqai σε χρυσαφί απόχρωση,  προς τιμήν των 7.000 εργαζομένων της από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Ο Andrew Humberstone, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd, δήλωσε: “Αυτή είναι μια σπουδαία στιγμή  για ένα αυτοκίνητο – ορόσημο και είναι υπέροχο να βλέπουμε πώς η τελευταία γενιά του Qashqai έχει αγκαλιαστεί από τους αγοραστές αυτοκινήτων εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την αυξανόμενη επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου τα τελευταία 16 χρόνια, αποτελώντας τον πλέον  κατάλληλο φόρος τιμής στις δεξιότητες και τα ταλέντα των εξαιρετικών ομάδων σχεδιασμού, μηχανικής, παραγωγής και πωλήσεων της Nissan, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Έχοντας ήδη τρεις γενιές του μοντέλου να κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2007, το Qashqai βρίσκεται  τακτικά στις λίστες με τα best-seller μεμονωμένων μηνών, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που καθίσταται  το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς συνολικά, όπως και η πρώτη φορά που ένα Nissan βρίσκεται στην κορυφή των ετήσιων διαγραμμάτων πωλήσεων.

Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, το Qashqai βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κατασκευαστικής δραστηριότητας που γίνεται γρήγορα γνώμονας για τη μελλοντική παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόσφατα ανακοινωμένο σχέδιο EV36Zero της Nissan συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών και θα δημιουργήσει έναν βιώσιμο κόμβο παραγωγής EV στη βορειοανατολική Αγγλία, υποστηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και την αλυσίδα εφοδιασμού του, αλλά και στην κατεύθυνση  προς την ουδετερότητα άνθρακα της εταιρείας, έως το 2050.

Η τελευταία γενιά του Qashqai φέρνει στην Ευρώπη και  τη μοναδική τεχνολογία e-POWER της Nissan, η οποία προσφέρει τη συναρπαστική αίσθηση της οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς την ανάγκη φόρτισης στην πρίζα. Είναι μια μοναδική τεχνολογία που είναι ιδανική για τους εν δυνάμει αγοραστές αυτοκινήτων που αναζητούν οδήγηση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, αλλά που δεν είναι έτοιμοι να “αγκαλιάσουν” πλήρως τα ηλεκτρικά οχήματα. Ανακαλύψτε περισσότερα για το Nissan Qashqai εδώ.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022 είναι: Vauxhall (Opel) Corsa: 35.910 μονάδες,Tesla Model Y: 35.551, Ford Puma: 35.088, MINI 3θυρο/5θυρο: 32.387, Kia Sportage: 29.655, Hyundai Tucson: 27.839, Volkswagen Golf: 26.558, Ford Kuga: 26.549 και Ford Fiesta: 25.070 μονάδες

Προηγούμενο άρθροMazda, ο περιστροφικός κινητήρας αναγεννάται
Επόμενο άρθρο500 μοναδικές Mulliner Bentley σε μόλις 12 μήνες