Ισχυρή φωτεινή δέσμη για υψηλή ασφάλεια με την τελευταία γενιά Intelli-Lux LED® Pixel Light με 168 στοιχεία LED που χρησιμοποιείται στα νέα Astra, Grandland, Insignia, Mokka και Corsa της Opel.

Όταν οι δείκτες των ρολογιών επιστρέψουν στη χειμερινή ώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ξαφνικά θα αρχίσει να σκοτεινιάζει ακόμα νωρίτερα. Για τους οδηγούς, αυτό σημαίνει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς η ορατότητα και οι συνθήκες χειροτερεύουν αργά το απόγευμα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους κατόχους μοντέλων Opel. Προσαρμοζόμενη, αντιθαμβωτική τεχνολογία φωτισμού Intelli-Lux LED®  χρησιμοποιείται σε όλες τις κατηγορίες των μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, από το μικρό bestseller Opel Corsa μέχρι το εντυπωσιακό Opel Mokka και τη ναυαρχίδα Opel Insignia. Επίσης, προαιρετικά εξοπλίζονται με την τελευταία γενιά Intelli-Lux LED® Pixel Light το νέοOpel Astra, που πρόσφατα γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του, και η νέα έκδοση του Opel Grandland.

Premium φωτισμός για τη συμπαγή κατηγορία: Νέο Astraμε IntelliLuxLED PixelLight

Η Opel έχει μακρά παράδοση στη συστήματα φωτισμού που βελτιώνουν την ορατότητα και – κατ’ επέκταση – για το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης. Το Astra διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ως ‘φορέας’ προηγμένων τεχνολογιών, ενώ καθιστά τις καινοτομίες προσιτές σε μία ευρεία βάση πελατών και στην τελευταία γενιά του μοντέλου, όπως συμβαίνει με την κορυφαία τεχνολογία φωτισμού. Ήδη το 2015, η προηγούμενη γενιά (“Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016”) υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή του συστήματος adaptive matrix light στη συμπαγή κατηγορία. Τώρα πραγματοποιεί το επόμενο βήμα εξέλιξης. Το Intelli-Lux LED® Pixel Light, γνωστό από τις ναυαρχίδες της Opel, Insignia και νέο Grandland SUV γιορτάζει την πρεμιέρα του στο νέο Astra. Με συνολικά 168 στοιχεία LED (84 ανά προβολέα) ο εκπρόσωπος της συμπαγούς κατηγορίας εξασφαλίζει προσαρμοζόμενο και συνεχή φωτισμό χωρίς να ‘τυφλώνει’ τους άλλους οδηγούς. Ως εκ τούτου, το νέο Astra θέτει πρότυπα στην κατηγορία του. Οι πολύ λεπτοί προβολείς συσκοτίζουν την περιοχή γύρω από τα αντίθετα διερχόμενα οχήματα με εξαιρετική ακρίβεια σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν πλήρως φωτιζόμενες από τη δέσμη της μεγάλης σκάλας.

Η τεχνολογία Intelli-Lux LED® είναι ανώτερη των συστημάτων xenon ή των συμβατικών συστημάτων φωτισμού επειδή είναι ισχυρότερη και πιο ακριβής. Μόλις το αυτοκίνητο απομακρύνεται από τις αστικές περιοχές, οι προβολείς matrix αλλάζουν αυτόματα σε μεγάλη σκάλα και προσαρμόζουν συνεχώς τo μήκος και την κατανομή του κώνου φωτισμού. Οι χρήστες των δρόμων δεν ‘τυφλώνονται’, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος και οι πέριξ περιοχές παραμένουν έντονα φωτισμένα. Τα τμήματα LED επανέρχονται αυτόματα μόλις το σύστημα παύει να ανιχνεύει φώτα άλλων οχημάτων.

Χάρη στο Intelli-Lux LED®, οι οδηγοί οχημάτων Opel μπορούν επίσης να βλέπουν αντικείμενα στην άκρη του δρόμου πολύ πιο έγκαιρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν στη διάθεση τους πολύ περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν, για παράδειγμα, όταν ζώα διασχίζουν απροσδόκητα το δρόμο.

Πέρα από την αυξημένη ασφάλεια που παρέχουν, τα συστήματα Intelli-Lux LED® διακρίνονται και για την υψηλή αισθητική τους. Στα νέα Opel Mokka, Astra και Grandland, οι προβολείς αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ‘προσώπου’ του αυτοκινήτου, στο νέο Opel Vizor.

Ισχυρά και αποδοτικά: τα fullLED συστήματα φωτισμού της Opel

Η Opel προσφέρει εξίσου αποδοτικά και σύγχρονα συστήματα LED και με τα υπόλοιπα μοντέλα της. Το Opel Mokka, για παράδειγμα, διατίθεται στάνταρ με σύστημα full LED που περιλαμβάνει προβολείς, φώτα ημέρας, φλας και πίσω φώτα. Στο Opel Crossland, προσαρμοζόμενοι προβολείς full-LED με φωτισμό στροφής, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματο έλεγχο δέσμης διατίθενται προαιρετικά.

Τα προηγμένα συστήματα LED της Opel είναι επίσης πιο ανθεκτικά και αποδοτικά ενεργειακά από τους συμβατικούς προβολείς, μειώνοντας περαιτέρω τις εκπομπές CO2.

Προηγούμενο άρθροNissan: Οι οδηγοί δεν αισθάνονται έτοιμοι για παγετό
Επόμενο άρθροStellantis – Samsung SDI: κοινοπραξία για παραγωγή μπαταριών