Η Northvolt ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Jim Hageman Snabe ως νέου Προέδρου του ΔΣ της και της Barbara Frei-Spreiter, ως Εκτελεστικής Αντιπροέδρου Βιομηχανικού Αυτοματισμού.

Ο Jim Hagemann Snabe διετέλεσε CEO και μέλος του ΔΣ της SAP και σήμερα είναι Πρόεδρος της Siemens, Μέλος του ΔΣ του C3.ai, Μέλος του ΔΣ του World Economic Forum και Επίκουρος Καθηγητής του Copenhagen Business School.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής πρωτοβουλίας της Northvolt για δημιουργία πιο ανεξάρτητου συμβουλίου και παγκόσμιας βιομηχανικής αριστείας. Ο Carl-Erik Lagercrantz θα συνεχίσει ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ, το οποίο αποτελείται από οκτώ μέλη.

Ο Jim Hagemann Snabe σχολίασε: «Τιμή μου να είμαι μέλος της Northvolt, της εταιρείας που αναδύεται στην παγκόσμια βιομηχανική σκηνή με την πολύ σημαντική αποστολή υποστήριξης της απανθρακοποίησης. Η επιτυχία της θα αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη στους πελάτες της και θα καταδείξει την ταχεία ανταπόκριση, την ευρύτητα και την υπευθυνότητα για να αντιμετωπίσουμε τις πιο σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας».

Η Barbara Frei-Spreiter, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βιομηχανικού Αυτοματισμού και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Schneider Electric, ενισχύει περαιτέρω την βιομηχανική ικανότητα του ΔΣ. Η Frei-Spreiter έχει αναλάβει διάφορα διοικητικά καθήκοντα στην ABB και είναι επίσης Μέλος του ΔΣ της Swisscom. Οι διορισμοί τελούν υπό την τελική έγκριση των μετόχων.

Η Barbara Frei-Spreiter σχολίασε: «Η συμμετοχή στην Northvolt είναι συναρπαστική σε αυτήν τη φάση έντονης ανάπτυξης, καθώς και η συνεισφορά στις προσπάθειες εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της σε μερικούς από τους κορυφαίους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα που έχει ήδη καταφέρει τόσα πολλά και να αξιοποιήσω την δυναμική της, καθοδηγώντας την εταιρεία στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της».

Η Northvolt παράγει σήμερα την πιο πράσινη μπαταρία ιόντων λιθίου παγκοσμίως, με ελάχιστο αποτύπωμα CO2, με χρήση τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένου υλικού από το 2030. Η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους από περισσότερες των 110 εθνικότητες. Με την παραγωγή των Northvolt Labs και Northvolt Ett στη Σουηδία, καθώς και της Northvolt Systems στην Πολωνία, έχει εξασφαλίσει συμβόλαια από βασικούς πελάτες αξίας άνω των 55 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Fluence, Scania, Volkswagen Group, Volvo Cars και Polestar.

Προηγούμενο άρθροRenault: Ανανέωση θητείας και τοποθετήσεις στο ΔΣ
Επόμενο άρθροΗ Nissan στην λίστα Α του CDP για τέταρτη χρονιά