Το Pricefox, η online πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου και πακέτων ενέργειας, εξηγεί πώς οι πέντε συχνότερες, κακές οδηγικές συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν φθορά και βλάβη στο αυτοκίνητο, οδηγώντας, κατ’ επέκταση, σε περιττά έξοδα.

Ο τρόπος που οδηγείς και οι συνήθειες που έχεις αποκτήσει στο δρόμο κάποιες φορές αποδεικνύονται καταστροφικές για το αυτοκίνητό σου.

Το Pricefox, συμβουλεύει του οδηγούς για την αποφυγή καταστροφικών οδηγικών συνηθειών που μπορεί να προκαλέσουν φθορά και βλάβη στο αυτοκίνητό τους:

1.   Επιταχύνετε και φρενάρετε απότομα

Οι απότομες επιταχύνσεις και τα απότομα φρεναρίσματα δεν είναι μόνο επιβαρυντικά για την κατανάλωση καυσίμου (καίνε δηλαδή περισσότερο), αλλά μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής ορισμένων μηχανικών εξαρτημάτων. Για παράδειγμα, οι δίσκοι και τα τακάκια των φρένων φθείρονται πιο γρήγορα, κάνοντας την αναγκαία αντικατάστασή τους συχνότερα.

2.   Ξεχνάτε τους τακτικούς ελέγχους

Η αμέλεια στους τακτικούς ελέγχους του αυτοκινήτου, όπως η αλλαγή λαδιών και φίλτρων, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη φθορά -ακόμη και σε ολοκληρωτική βλάβη του κινητήρα.

Βλάβη τόσο ακριβή που μπορεί να σας αφήσει χωρίς αυτοκίνητο για κάποιο κρίσιμο διάστημα.

3.   Υπερφορτώνετε το αυτοκίνητο

Όσο περισσότερο φορτώνετε το αυτοκίνητό σας, τόσο περισσότερη πίεση ασκείται στα φρένα, την ανάρτηση και το σύστημα κίνησης. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι αφήνοντας περιττά αντικείμενα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, επηρεάζετε την οικονομία καυσίμου (και σε αυτήν την περίπτωση το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερα καύσιμα) και πιθανόν τις εκπομπές του.

Μην ξεχνάτε να αφήνετε στο σπίτι αντικείμενα που δεν χρειάζονται και να προσπαθείτε να ταξιδεύετε με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη.

4.   Αφήνετε το ντεπόζιτο να αδειάσει

Μην αφήνετε το ντεπόζιτο να αδειάσει και προσπαθήστε να το γεμίζετε πριν ανάψει η ένδειξη ότι χρειάζεται γέμισμα.

Κι αυτό γιατί η λειτουργία της αντλίας καυσίμου χωρίς αρκετή ποσότητα γύρω της μπορεί να την υπερθερμάνει, μειώνει τη διάρκεια ζωής της. Επιπλέον, η έλλειψη καυσίμου επιτρέπει στην αντλία να τραβήξει σωματίδια από τον πυθμένα του ρεζερβουάρ, προκαλώντας διάφορες βλάβες. Και φυσικά δεν βάζετε ποτέ λάθος καύσιμο.

5.   Υποτιμάτε τις λακκούβες και τους χωματοδρόμους

Πολύ σημαντικό για την «μακροζωία» του αυτοκινήτου είναι η προσοχή που δίνετε στο περιβάλλον οδήγησης, όπως οι λακκούβες και οι χωματόδρομοι, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις αναρτήσεις, την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου και τα ελαστικά.

Ακούστε λοιπόν το αυτοκίνητό σας και οδηγήστε αργά και σταθερά αποφεύγοντας κακοτοπιές που θα φθείρουν το όχημα και σύντομα την τσέπη σας.

Στο Pricefox.gr, εκτός από συμβουλές εξοικονόμησης, μπορείτε να βρειτε και να συγκρίνετε πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου αγοράζοντας τη φθηνότερη οδική βοήθεια και άλλες αποκλειστικές καλύψεις, όπως η κάλυψη λανθασμένου καυσίμου.

Προηγούμενο άρθροΝέα ανανεωμένη γκάμα DS3 σε τρεις εκδόσεις
Επόμενο άρθροH Έκθεση Past to the Future διακρίθηκε στα Ermis Awards