Πάντα εμβληματική – και διαθέσιμη πλέον ως spyder – η Maserati παρουσίασε την GranCabrio, την τελευταία δημιουργία της αφιερωμένη στους λάτρεις της οδήγησης που απαιτούν μέγιστα επίπεδα άνεσης και κομψότητας.

Η GranCabrio είναι η νέα και εξίσου κομψή ανοικτή έκδοση κουπέ της βραβευμένης GranTurismo.

Η Maserati GranCabrio διατίθεται με επίπεδο εξοπλισμού Trofeo και 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα εσωτερικής καύσης Nettuno 3,0 λίτρων, 542 ίππων.

Η εξαιρετική απόδοση του κινητήρα Nettuno – του ισχυρότερου της Maserati GranTurismo – συνδυάζεται με γνήσια, άριστη άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ύφασμα και καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο όταν ανασύρεται αυτομάτως στον χώρο αποσκευών σε 14 δευτερόλεπτα, ακόμα με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. Ο άπλετος χώρος φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες και το GranCabrio είναι ιδανικό για ταξίδια με παρέα ή κατά μόνας, απολαμβάνοντας την εξαιρετική οδήγηση σε αυθεντικό ιταλικό στυλ.

Η κομψότητα της Maserati GranCabrio γίνεται αντιληπτή και εκτιμάται ακόμα περισσότερο εξωτερικά, όταν η μαλακή οροφή είναι ανοικτή και επικρατεί ο βρυχηθμός του κινητήρα. Η τεχνολογία είναι χαρακτηριστικό και καινοτόμο στοιχείο και συνεπάγεται καλύτερα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και υποστήριξης οδηγού, για ασφάλεια και ψυχαγωγία χωρίς συμβιβασμούς.

Η «υπαίθρια εμπειρία» συνοδεύεται από αξιοσημείωτη θερμική και ακουστική άνεση, με την μαλακή οροφή, που διατίθεται σε πέντε χρωματισμούς και ελέγχεται από την κεντρική οθόνη μέσω κομβίου αφής.

Για τους λάτρεις της ανοικτής οδήγησης, η Maserati έχει προβλέψει τα πάντα. Η GranCabrio διαθέτει καινοτόμο σύστημα θέρμανσης για τον αυχένα του οδηγού και του συνοδηγού, με τρία διαφορετικά επίπεδα έντασης.

Διατίθεται προαιρετικά ανεμοφράκτης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύο επιβάτες και διπλώνεται χειροκίνητα. Όταν η οροφή είναι ανοικτή, μειώνει την περιδίνηση στο εσωτερικό της καμπίνας και βελτιώνει την αεροδυναμική του οχήματος.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: Ανδρείκελα δοκιμών πρόσκρουσης
Επόμενο άρθροTo plug-in υβριδικό Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV