Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) και πέντε ακόμα κορυφαίες ενώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας πιέζουν με μια κοινή επιστολή την Avanci, εταιρεία διαχείρισης ευρεσιτεχνιών, να υποστηρίξει τη διαφάνεια.

Οι κορυφαίες ενώσεις αυτοκινητοβιομηχανίας έστειλαν επιστολή στην Avanci, την εταιρεία διαχείρισης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για αδειοδότηση της χρήσης 5G σε συνδεδεμένα οχήματα.

Η επιστολή καλεί την Avanci να παράσχει μεγαλύτερη διαφάνεια για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του προγράμματός της, τηρώντας τις αρχές του σχεδίου κανονισμού της ΕΕ για αδειοδότηση βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (SEP). Πιο συγκεκριμένα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ρωτούν εάν και πώς αξιολογείται η σημασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πώς προσδιορίζονται δίκαια, λογικά και χωρίς διακρίσεις τα ποσοστά των δικαιωμάτων (FRAND).

Εάν δεν υιοθετηθούν ταχέως οι προτεινόμενοι κανόνες αδειοδότησης SEP της ΕΕ, ο κλάδος αυτοκινήτου και όσοι παρέχουν συνδεδεμένα προϊόντα και υπηρεσίες στο Internet of Things (IoT) θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην απόκτηση αδειών για τη χρήση ασύρματης τεχνολογίας με δίκαιους και λογικούς όρους.

Την επιστολή πέραν της ACEA, συνυπογράφουν οι ακόλουθες ενώσεις: The Alliance for Automotive Innovation, The Japan Automobile Manufacturers Association, German Association of the Automotive Industry, Korea Automobile & Mobility Association, French Association of the Automotive and suppliers Industry.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία BMW Group – NTT DATA
Επόμενο άρθροΑνθρωποειδή ρομπότ στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία